Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,
Ik zit al 3 jaar in een vechtscheiding. Nu moet ik en mijn ex van bureau Jeugdzorg een psygologisch onderzoek laten doen.Ook zijn er 2 kinderen. Ik moet hier zelf een afspraak voor maken. Moet ik dit nu zelf betalen en is het dan de bedoeling dat we alle twee naar dezelfde gaan? Kan iemand mij hier duidelijkheid over geven.

U zult een afspraak moeten maken via de huisarts, deze zal u door moeten verwijzen naar een psycholoog voor het onderzoek. In Nederland heeft men een vrij keuze in de zorg en ga er dan ook vanuit dat ieder een aparte psycholoog mogen hebben. Het lijkt mij zelfs wenselijk om zo de onpartijdigheid te waarborgen. Normaliter is het zo dat psychologische zorg wordt vergoed door de zorgverzekering. maar wel sprake is van de wettelijke bijdrage. Uw zorgverzekering kan u daar het beste over informeren.

Beoordeel dit antwoord:

In uw geval kan het ook zijn dat die psychologische onderzoeken via bureau jeugdzorg verlopen. Ik raad u aan dat aldaar na te vragen. U kunt daar ook uw vraag ten aanzien van de kosten neerleggen. Indien deze onderzoeken niet via jeugdzorg verlopen, kunt u inderdaad een verwijzing aanvragen via uw huisarts. In sommige gevallen vergoed uw ziektekostenverzekering de kosten die hier in dat geval mee gemoeid gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag