Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag voor een familielid van mij.

Zij heeft inmiddels al 6 tijdelijke contracten gehad bij dezelfde werkgever, heeft ze inmiddels recht op een vast contract?

In eerste instantie 3 tijdelijke contracten achter elkaar (tot 2015), daarna moest zij uit dienst. Zij is toen 3 maanden uit dienst geweest. Toen kreeg zij opnieuw weer een tijdelijk contract waarop nog een 5de tijdelijk contract volgde (2015&2016). Nu had zij 6 maanden weg gemoeten maar hebben ze haar toch weer een tijdelijk, nulurencontract tot en met 31-12-2016 aangeboden. Heeft zij nu bij haar zesde contract niet recht op een vast contract?

Tevens heeft zij een transitievergoeding gehad na het 5de contract. Ik vermeld het er voor de zekerheid bij, ik weet niet of het van toepassing is.

Ik hoor graag wat haar recht is! De eerste 5 contracten betroffen wel 32 urige contracten. Alleen het laatste contract is een nulurencontract.

Als zij minimaal 2 jaar achtereen of 3 tijdelijke contracten achtereen gehad dan kan zij recht hebben op een vastcontract. het is mij niet geheel duidelijk in welke periodes de tussenpozen hebben gehad en kan daar dus niet op antwoorden of die 3 maanden of 6 maanden moesten zijn. Maar ik heb een site bijgevoegd van de overheid en hier staat het duidelijk aangegeven wat voor wie van toepassing is.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-verandert-mijn-tijdelijke-arbeidscontract-in-een-vast-contract

Als hieruit blijkt dat zij recht heeft op een vaste overeenkomst, dan kan zij zich hierop beroepen. Dit dient zij dan wel schriftelijk te doen. Mocht de werkgever dan niet mee willen werken kunt zij de zaak bij de rechter neerleggen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Echter heb ik niet echt antwoord gekregen op mijn vraag. Ik zal nog een duidelijke schets geven.
Ze heeft in derde instantie 3 jaarcontracten aaneengesloten gehad. Hierna moest zij 3 maanden uit dienst. Dit is in de periode van 2012 tot en met 2015. Na deze 3 maanden mocht zij weer terugkomen in 2015. Zij heeft toen nogmaals 2 aaneengesloten contracten gekregen, deze vonden plaats in 2015 en 2016. Dit jaar werd haar contract niet verlengd en werd haar verteld dat ze eventueel na 6 maanden weer terug mocht komen. Ze is dus gaan zoeken naar ander werk. Echter werd zij 3 weken geleden gebeld, dat ze weer terug mocht komen met een tijdelijk 0 uren contract. Dit is binnen de 6 maanden. Haar werkgever geeft aan dat dit mag en dat ze nu nog niet verplicht zijn een vast contract te geven. Mijn inziens is dit wel zo. Dit is inmiddels haar 6de contract. Weliswaar met een tussenpauze van 3 maanden en nu een tussenpauze van +-1 maand, maar het lijkt mij dat ze recht heeft op een vast contract omdat het huidige rechtsysteem aangeeft dat er nu 6 maanden tussen moet zitten (na 2 contracten), wat nu niet het geval is geweest.

Graag ontvang ik van u een iets duidelijker antwoord dan dat ze wellicht recht heeft op een vast contract.
Mocht bovenstaand verhaal nog niet duidelijk zijn dan wil ik graag weten welke informatie u exact nodig heeft. Bovenstaande link legt alleen de standard situaties uit.

Ik hoor het graag!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag