Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo
Ik huur al 28 jaar een huis van woningbelang in Valkenswaard. Toen wij daar kwamen wonen stond er een boom bij ons in de tuin, nu 28 jaar later moet ik mijn boom voor 1 september verwijderen want door de wortels gaan de schuurdeuren van de buren en ons klemmen. Ik heb vanmorgen contact gehad en hun zeggen dat ik mijn boom moet bijhouden en de boom dus ook waarop mijn antwoord was mijn tuin is bijgehouden en als ik de boom snoei groeien mijn worstels gewoon door. Nu heb ik een tijd geleden de rijdende rechter op tv gezien waarbij er een burenruzie was over een boom en de uitspraak was daar dat als de boom een bepaalde leeftijd had of er langer stond dan dat de mensen daar woonde de boom weggehaald moest worden door de woonstichting. Nu is mijn vraag hoe zit dit in mijn situatie want in het huurderscontract staat wel dat ik mijn ti
Uit moet onderhouden wat ik doe en bomen en struiken moet snoeien maar ik kan niet weten dat die wortels zo groeien, overal staan bomen van oudere leeftijd maar elke boom heeft andere wortels. Ik hoop snel iets van jullie te horen.

Indien de boom er al stond voor dat u er kwam wonen en het langer dan twintig jaar is, dan wordt de boom van de verhuurder en is de verhuurder zelf verplicht deze te verwijderen en niet u. U kunt de verhuurder hier dan ook op aanspreken en aangeven dat u niet op wil draaien voor de kosten van de verhuurder. Indien de verhuurder dit weigert, dan kunt u de zaak bij de rechter neerleggen en deze een oordeel laten vellen. Met de uitspraak van de rijdende rechter welke ik mij ook kan herinneren hebt u een sterke zaak lijkt mij. Mocht u verdere hulp en of advies wensen,mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo ik heb inmiddels een brief ontvangen van de woningstichting dat ik al vanaf 1988 in ons huis woon en de woningen in 1985 gebouwd zijn dus had ik mijn boom bij moeten houden en komen ze met de oplossing om ieder de helft te betalen om de boom te kappen en gaan ze een offerte aanvragen. Nu is mijn vraag wat ik hiermee moet doen dus hoop dat jullie daar weer een antwoord op hebben.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag