Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Momenteel zijn wij bezig een huis te kopen.
In het contract is niks vermeld over een ondergrondse olietank. Nu is na het tekenen van het voorlopig koopcontract via de taxatie naar boven gekomen dat er een tank aanwezig is.
Echter weet de verkopende makelaar noch de verkopende partij niet waar deze op het perceel ligt.
Wel weet de gemeente te vertellen dat er een kiwa rapport afgegeven is, maar kan deze niet verschaffen of vertellen welk bedrijf de tank gesaneerd zou hebben.

Persoonlijk zouden wij graag een kiwa rapport in handen hebben, de plaats van de tank en een schone grond verklaring.
Of zelfs de tank verwijderd zien.

Wat zijn onze rechten in deze situatie

Dit is een lastig verhaal en zou ik zo geen antwoord op zou kunnen geven. Maar om de huidige eigenaren hiervoor aansprakelijk te kunnen stellen zou eerst duidelijk moeten worden of zij daadwerkelijk wisten dat de tank er zat en waar. Weten zij dit niet dan is het een lastig verhaal. Echter is dit wel een gebrek die aan het ligt is gekomen en kunt u eisen van de tegenpartij dat er meer duidelijkheid komt in de situatie en samen met u gaan kijken of er achter te komen valt waar de tank zich bevindt en dat zij hem verwijderen uit de grond en of tegemoet komen in de kosten. U had hier niet op kunnen rekenen. Wat betreft het KIWA rapport. Als deze is afgegeven door het KIWA dan zou u contact met hen op kunnen nemen om er achter te kunnen komen als zij dat rapport nog zouden hebben. Maar in dit geheel is het een lastig verhaal, en om beter advies te kunnen geven zou ik ook in deze zaak moeten verdiepen. Want ook ik kan hier ook niet direct goed antwoord op geven. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, dan mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag