Stel vraag

Particulier


Ik ben eind april begonnen met werken als reisleiding voor een reisorganisatie. Voordat ik voor hen ging werken was ik goed verzekerd via Ohra verzekering. Het bedrijf waar ik voor ging werken heeft me op het hart gedrukt dat ik dit gerust op kon zeggen en dat ik dan via hun verzekerd was. Zo gezegd zo gedaan. Nu is mijn werktas uit mijn huis gestolen terwijl ik in mijn huis was. In deze tas zaten spullen al cash geld, pin automaat, voucher printer, mijn debit card en mijn rijbewijs. Aangezien ik voor mijn werk auto moet rijden was het rijbewijs van groot belang. Deze moet je echter in Nederland persoonlijk aanvragen. Hierdoor moest ik een ticket naar NL betalen en kosten voor spoedrijbewijs. Samen 250 euro. Nu geeft de verzekering, die ik nu dus via werk heb, aan dat persoonlijke bezittingen niet worden vergoed. Het bedrijf waarvoor ik werk heeft mij echter nooit geinformeerd met wat wel en wat niet vergoed wordt. Ik was daar dus helemaal niet van op de hoogte. Ik ben ervan uitgegaan, aangezien het een toeristisch bedrijf is, dat dat allemaal goed geregeld was. Mijn vraag is in hoeverre zij hierbij schuldig zijn aan nalatigheid en mij niet goed te informeren? Zij hebben tenslotte gezegd dat ik mijn verzekering op kon zeggen en dan via hun verzeker was. Echter hebben ze me nooit documentatie gestuurd met waar ik niet voor verzekerd ben.

U mocht uitgaan van de mededeling van uw werkgever, hoewel dit problemen kan geven om te bewijzen. Daarbij speelt nu u geen verzekering meer heeft en het een werktas betreft die u voor uw functie nodig heeft moet de werkgever de schade vergoeden, daarbij inbegrepen de gevolgschade. Dit kan in de polisvoorwaarden worden uitgesloten maar sluit niet uit dat uw werkgever deze schade toch moet vergoeden. Voor verdere hulp mag u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vraag me af op welke persoonlijke bezittingen u doelt? Voorts is van groot belang wat er precies staat omschreven in de voorwaarden van deze verzekeraar , meestal valt er nog wel aan te tornen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag