Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


We hebben ontdekt dat we jarenlang te veel betalen voor stroom omdat we voor 3x 35 in hetbsysteem staan en 3x 25 hebben.
Er komt nu iemand langs om te controleren of dit klopt en zo ja dan zullen ze ons met terugwerkende kracht terug betalen. Alleen nu geven ze aan dat ze dit niet langer dan 5 jaar terug hoeven te doen (we betalen dit al 18 jaar ) omdat de andere jaren verjaard zijn

Naast de algemene verjaringstermijn van 20 jaar, zijn er ook een aantal bijzondere verjaringstermijnen. Zo bedraagt de verjaringstermijn voor contractuele vorderingen slechts 5 jaar, art 3:307 BW. De wet spreekt hier over een verbintenis uit overeenkomst. Hierbij moet u niet alleen denken aan een geldvordering, een niet betaalde lening of een huurvordering, maar elke verbintenis die u aangaat. De wederpartij kan dan juridisch niets meer ondernemen om betaling van de vordering af te dwingen. De verjaringstermijn gaat in na de aanvang van de dag volgende op die waarop de vordering opeisbaar is geworden. Dit op basis van art. 3: 307, lid 1 BW.

Tenzij, u aannemelijk kan maken dat de 3x35 norm toen der tijd niet juist in het systeem is gezet en u duidelijk de 2x25 norm bent overeengekomen. Mocht u nader advies willen dan mag u desgewenst met mij direct contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag