Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn buurman heeft in het achterliggende perceel weiland, dus agrarische bestemming al enkele jaren een gedeelte beplant met bomen en waterpartij/vijver, nu heeft hij daarbij een schuur/garage gebouwd, kan dit zonder aanvraag ?

Zijn in het bestemmingsplan regels opgenomen die het bouwen van de schuur ten behoeve van de woning toelaten in de bestemming agrarisch gebruik? Dan is sprake van een erf, je kunt dan vergunningvrij bouwen.

Echter, in de meeste bestemmingsplannen is het niet toegestaan om te bouwen in de bestemming agrarisch. Omdat het bestemmingsplan de inrichting dan verbiedt, is er geen sprake van een erf, en dus kun je er dan ook niet vergunningvrij bouwen.
Ik ben bang dat dat laatste hier aan de orde is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

goedemiddag Jeroen, deze locatie behoort niet tot het erf, het is een afgesloten stuk grond waar schapen lopen, het erf is groot genoeg om iets dergelijks neer te zetten. Maak ik kans om hier tegen in het verweer te gaan voordat er binnenkort recreatieve handelingen gaan plaats vinden, want daar begint het op te lijken.


Uiteraard, kan u dat want het mag niet volgens het bestemmingsplan. Desgewenst kan ik u juridisch bijstaan, in deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag