Vraag

Mijn buurman heeft in het achterliggende perceel weiland, dus agrarische bestemming al enkele jaren een gedeelte beplant met bomen en waterpartij/vijver, nu heeft hij daarbij een schuur/garage gebouwd, kan dit zonder aanvraag ?

Deel deze vraag

3 Reacties

2 Zijn in het bestemmingsplan regels opgenomen die het bouwen van de schuur ten behoeve van de woning toelaten in de bestemming agrarisch gebruik? Dan is sprake van een erf, je kunt dan vergunningvrij bouwen.

Echter, in de meeste bestemmingsplannen is het niet toegestaan om te bouwen in de bestemming agrarisch. Omdat het bestemmingsplan de inrichting dan verbiedt, is er geen sprake van een erf, en dus kun je er dan ook niet vergunningvrij bouwen.
Ik ben bang dat dat laatste hier aan de orde is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
goedemiddag Jeroen, deze locatie behoort niet tot het erf, het is een afgesloten stuk grond waar schapen lopen, het erf is groot genoeg om iets dergelijks neer te zetten. Maak ik kans om hier tegen in het verweer te gaan voordat er binnenkort recreatieve handelingen gaan plaats vinden, want daar begint het op te lijken.
1 Uiteraard, kan u dat want het mag niet volgens het bestemmingsplan. Desgewenst kan ik u juridisch bijstaan, in deze kwestie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm