Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben woonachtig in een appartement op de 2de etage. (Koopwoning) Er is een gemernschappelijke trappenhuis aanwezig om het pand uit te komen. Nu komt het regelmatig voor dat de onderburen van de 1ste etage zich vertoefen op de laatste trap om naar buiten te komen. Ze zitten er te roken, uitgebreid nagels te knippen of gewoon met meerdere te zitten en te praten. Als je vraagt of je er langs mag schuiven zij een klein stukje op. Soms moet ik er langs met veel tassen of boodschappen wat het risico brengt dat ik iemand onbewust raak met mijn tas of dat ik struikel doordat ik niet genoeg ruimte heb. De huurder van de woning heb ik al ern paar keer gevraagd op te staan als ik er langs moet maar ze knikken ja en schuiven alleen een beetje de benen. Ze spreken ook geen nederlands dus kan het ook zijn dat ze mij niet begrijpen. De buurman van de begane grond heeft samen met de buren naast hem een ingang naast de trap en daar valt mij ook op de hij een cemente balk heeft laten plaatsen om vuil en blaandjes tegen te houden. Ik dacht altijd dat gemeenschappelijke ruimtes vrij moesten worden gehouden (geen fietsen/planten of hanggedrag) tenzij dit met de mede bewoners is overlegd. Geldt dit alleen voor huurwoningen? De 6 appartementen zijn overigens gesplits per 3 volgens de akte en er zijn dus 2 vve's aanwezig. Toch vraag ik me af hoe het zit met de gemeenschappelijke ruimtes zoals in dit geval de trappenhuis.

Als dit trappenhuis ook bedoelt is voor brand en/of vluchtroute, dan moet deze ten alle tijden vrij zijn van obstakels. Ook moet er een huisreglement aanwezig zijn, waar dit in zal staan. U mag uiteraard ook direct contact met mij opnemen voor nadere info.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoordt. Er is geen huisregelement aanwezig dus zal ik deze eerst proberen op te stellen via de VVE. Mocht ik er dan nog steeds niet uitkomen, zal ik zeker contact opnemen voor meer informatie.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag