Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


wegens financiƫle problemen, onder andere met mijn zorgverzekeraar, heb ik een tijd een bestuursrechtelijke premie moeten betalen aan het Zorginstituut Nedereland. Inmiddels heb ik mijn zorgverzekeraar terug kunnen betalen en word ik volgende maand afgemeld als wanbetaler en weer aagenmeld bij mijn verzekeraar.

Vervelend genoeg plofte er vervolgens een dikke rekening van het Zorginstituut Nederland op de mat. Hoewel ik maandenland een bestuursrechtelijke premie aan hen heb betaald, ben ik hen naderhand ook nog eens verscheidene duizenden euro's schuldig. Daarnaast krijg ik niet eens de mogelijkheid om dit met hen zelf te verrekenen, nee de vordering wordt meteen naar het CJIB doorgezet, het CJIB heeft deze vervolgens doorgegeven aan incassobureau W (vrijwel meteen zonder dat ik de kans heb gehad te betalen).

Ik heb hierover meerdere malen gebeld met zowel W, het CJIB en het Zorginstituut Nederland. bij het ZN en het CJIB werd aangegeven dat, als ik schriftelijk bewijs kon overleggen dat ik ben afgemeld als wanbetaler, de vordering door het CJIB wordt teruggenomen van W(dit scheelt mij zo'n duizend euro aan incassokosten), het ZN dan de eindrekening nog maals zal opstellen, en ik deze van het CJIB gepresenteerd zal krijgen. Deze procedure bij het CJIB kan echter tot zes weken duren, en ik werd al gewaarschuwd dat W intussen onverminderd maatregelen zal nemen. Er werd mij dan ook aangeraden om dit ook met W te bespreken.

vervolgens heb ik met W telefonisch besproken dat ik ditzelfde schriftelijke bewijs ook naar hen zal sturen, en W dan de vordering even 'on hold' zou zetten. In afwachting van het terughalen van de vordering. Deze brieven en bewijzen zijn inmiddels dus verstuurd, en de procedure is in gang gezet. Maar nu (2 dagen later). Krijg ik een mail van de financiele afdeling van mijn werkgever, dat W een verzoek tot loonbeslag bij hen heeft ingeleverd, dit dus tegen de afspraken die ik met hen heb gemaakt in. Ik heb in het verleden eerder met W te maken gehad, en ik heb sterk het gevoel, dat ze mij, ondanks de telefonische toezeggnig van hun medewerker, toch nog even onder druk proberen te zetten in de hoop dat ik alsnog de vordering aan hen ga betalen in plaats van aan het CJIB. Al met al vind ik dit een vrij smerige tactiek.

Heeft u advies voor mij in deze? Kan ik het loonbeslag tegenhouden / uitstellen, tot de procedure

Dit is een vorm van misbruik van het recht en dat is niet toelaatbaar. Daarom is het van belang dat u het bewijs krijgt dat u als wanbetaler bent ontheven. U zal bezwaar moeten maken tegen de beslag legging. Desgewenst, mag u direct contact met mij opnemen, voor nadere info of juridische bijstand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie,

naar nu blijkt berust deze situatie echter op een misverstand. Mijn communicatie naar het CJIB en gerechtsdeurwaarder W heeft het verzoek tot loonbeslag van W gekruist. Het CJIB heeft inmiddels de vordering bij W afgemeld, en W heeft mij verzekerd dat het loonbeslag geen doorgang zal vinden. Tevens gaf het CJIB aan dat de periode van 6 weken die zij hanteren puur is voor het opnieuw opstellen van de eindafrekening, en dat afmelding bij de externe deurwaarder onmiddellijk geschied.

Alsnog hartelijk dank voor uw hulp!


Ik wens dan ook veel succes met alles en alle geluk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag