Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn dochter van 16 jaar is op een feestje geweest waar geen ouderlijk toezicht aanwezig was. De geluidsinstallatie is daar kapot gegaan twv ca 2500 euro. De vader van het gezin wil ons daarvoor aansprakelijk stellen. Mijn dochter zegt dat ze het niet gedaan heeft. De vader zegt dat hij getuigen heeft (minderjarigen). Ik heb de getuigen benaderd en die verklaren dat ze het niet gezien hebben. 2 vrienden van mijn dochter zeggen dat ze het niet gedaan heeft, ook minderjarig. De vader heeft mij een week de kans gegeven om te betalen ander neemt hij juridische maatregelen. Wat moet ik doen?

Een hele vervelende situatie dat uw dochter verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan een geluidsinstallatie.

Mocht u een aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan adviseer ik u deze zaak daar te melden. Zij kunnen dan namens u verweer voeren.

Heeft u geen aansprakelijkheidsverzekering, dan raad ik u aan om in overleg te treden met de vader van het gezin. U kunt dan duidelijk aangeven dat uw dochter het niet heeft gedaan en dat er getuigen zijn die dit kunnen bevestigen. Ook kunt u bijvoorbeeld hulp aanbieden om te gaan uitzoeken wie de geluidsinstallatie wel kapot heeft gemaakt.

Het is aan het gezin om te bewijzen dat uw dochter de schade heeft veroorzaakt. Dat bewijs kan ook geleverd worden door minderjarige getuigen. Zolang het bewijs niet geleverd is, hoeft uw dochter de schade niet te vergoeden. Bovendien staat het u uiteraard vrij om tegenbewijs te leveren.

Ik wens u veel succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag