Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


08/04/2011 een auto ongeluk gehad, en in 2012 akkoord gegaan met de afkoopsom en volgens mij getekend voor finale kwijting.

Toentertijd kon er lichamelijk niets medisch worden vastgesteld en werden de klachten voornamelijk gegooid op whiplash en psychische klachten.

Nu is echter vastgesteld dat ik 2 hevige scolioses van 39 en 43 graden, dat gecombineerd met 3 missende tussenwervelschijven. Ik ben sinds deze maand volledig (100%) afgekeurd. Ik ben 32 jaar jong.

Mijn vraag...heb ik nog enig recht om hierop terug te komen?

Als u inderdaad de zaak hebt afgerond tegen finale kwijting, dan kunt hier eigenlijk niet op terugkomen. Alleen in uitzonderlijke gevallen, als er bijvoorbeeld sprake is van dwaling, is dit mogelijk. Daarbij geldt nog eens als uitgangspunt dat een beroep op dwaling is uitgesloten als de onzekerheid die aanleiding was voor het sluiten van de vaststellingsovereenkomst (er kan niets medisch worden vastgesteld) vervangen wordt door zekerheid (er is nu een diagnose gesteld).

Al met al moet u dus van goede huize komen, wilt u met succes op de zaak kunnen terugkomen. Ik raad u aan om eerst te kijken welke afspraken u met de verzekeraar hebt gemaakt. Heeft u onder finale kwijting de zaak geregeld of waren er bij het regelen van uw zaak een aantal voorbehouden gemaakt? Ook van belang is of u destijds werd bijgestaan door een belangenbehartiger en hoe u destijds bent voorgelicht.

Ik wens u heel veel succes. Mocht u mijn hulp wensen, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag