Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een vraag over mijn letselschade traject.
5 Jaar geleden ben ik achterop aangereden, aansprakelijkheid ligt 100% bij de tegenpartij.
Sindsdien ben ik onder behandeling geweest in een multidisciplinair traject en bij een psychiater, behandelingen zijn in 2015 afgerond, ik ben uitbehandeld. De diagnose is chronisch pijnsyndroom, post-whiplash syndroom met cognitieve- en sensorische stoornissen.
Ook ben ik 80-100% afgekeurd.

Mijn letselschade advocaat is geregistreerd letselschade advocaat, echter het letselschade traject en communicatie verloopt heel moeizaam.
Ik heb veel behandeling achter de rug, de diagnoses van revalidatie arts etc. zijn duidelijk.

Mijn advocaat heeft mijn volledige huisartsenjournaal vanaf 5 jaar vóót het ongeluk opgevraagd, dit is destijds naar haar medisch adviseur en aan de tegenpartij doorgestuurd.
De medisch adviseur van mijn advocaat legt de nadruk in haar adviezen aan de tegenpartij op wat er in mijn huisartsenjournaal staat over medische problemen die ik vóór het ongeluk had, terwijl mijn klachten sinds het ongeluk duidelijk van andere aard zijn, wat ook blijkt uit de diagnoses na het ongeluk en uit de antwoorden van mijn behandelaars op gerichte vragen.
De tegenpartij heeft ook de medische problemen in het huisartsenjournaal van vóór het ongeluk aangegrepen en zegt zelfs dat de klachten die ik sinds het ongeluk heb, niet door het ongeluk kunnen komen.

Communicatie met mijn advocaat loopt via email - echter zit er doorgaans van 5-6 weken tot wel 4 maanden tussen tot ze mijn email beantwoordt! En dit loopt al jaren zo. Heel erg frustrerend. Mede hierdoor is het een gebed zonder eind. Verder is er sporadisch telefonisch contact.

Het letselschade traject loopt nu 5 jaar, ik ben al een jaar uitbehandeld, maar mijn advocaat zegt dat het traject nog wel minstens een jaar kan duren. Ook zegt ze dat ze wellicht nog twee verschillende expertises wil laten doen - dit terwijl ze alle diagnoses etc. van mijn behandelaars heeft. Eén expertise zou wellicht nog te doen zijn, maar twee...???

Mijn vraag aan U is - wat ik heb begrepen, is dat er richtlijnen zijn die stellen dat in een letselschade traject het slachtoffer centraal moet staan, zich serieus genomen voelt? Zo voel ik me dus helemaal niet in dit moeizame traject en communicatie met mijn advocaat - ik vraag me zelfs met regelmaat af wiens belang ze nu eigenlijk voor ogen heeft!
Ook zie ik erg tegen een expertise op, wéér nog meer testen, ook dit geeft me het gevoel dat mijn advocaat , niet begrijpt dat nog weer een expertise, laat staan twee expertises erg belastend zijn. Is het niet zo dat een letselschade advocaat ook moet zorgen dat er zo min mogelijk van het slachtoffer geeist wordt?
Wat kan ik doen, waar kan ik me tot wenden, om dit letselschadetraject en de communicatie met mijn advocaat beter te doen verlopen?

Bij voorbaat veel dank voor Uw antwoord.

Ik vind het vervelend om te horen dat u het letselschadetraject als belastend ervaart. Ook begrijp ik dat u niet tevreden met met de communicatie met uw advocaat. Helaas zijn er geen vaste richtlijnen waarbinnen uw advocaat moet reageren. Echter telefonisch contact of een huisbezoek moet altijd mogelijk zijn en een reactietermijn van minder dan een maand is meer dan gebruikelijk. Ik probeer altijd binnen 2 weken te reageren.

Als u niet tevreden bent, kunt u een second opinion aanvragen bij een andere letselschadespecialist. Vaak is dit kosteloos en als u wilt dat de andere letselschadespecialist u verder helpt, dan is de overstap meestal kosteloos (de tegenpartij moet deze kosten betalen).

U geeft aan dat er nog twee expertises op stapel liggen. Als er een discussie met de tegenpartij is, valt daar vaak niet aan te ontkomen. Natuurlijk kan er gekeken worden of de zaak ook zonder expertises geregeld kan worden, maar als de tegenpartij vasthoudt aan hun standpunt dat uw klachten niet door het ongeval zijn ontstaan, dan lijkt mij de kans op hun op medewerking klein.

U moet bewijzen dat u door het ongeval klachten heeft gekregen. Dit bewijs kan door de expertises worden geleverd.

Al met al staat het u vrij om een second opinion aan te vragen en over te stappen naar een andere letselschadespecialist. Mocht u dat wensen, dan help ik u graag verder. U kunt dan direct contact met mij opnemen.

Veel sterkte toegewenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor Uw reactie! Sorry voor mijn late reactie.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag