Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Een vrouw van 52 met hernia en aan de morfine en oxycodon, geen geld, geen onderdak krijgt maar geen hulp en word van het kastje naar de muur gestuurd. Zij staat ingeschreven op een adres maar is eruit gezet. Bleek dat de jonge dame die daar huurde, haar tegen de regels in had laten onderverhuren. Zij wilt zich nu in een andere gemeente inschrijven en krijgt te horen dat ze eerst moet uitschrijven van het ander adres. Gaat helemaal terug om zich uit te schrijven, en krijgt te horen dat dit niet kan, omdat zij eerst een inschrijfadres moet hebben van de gemeente waar zij zich wil gaan vestigen....Dus, thuis- en daklozen helpt haar ook niet. Wat moet zij doen?

Zij moet een tijdelijk briefadres regelen want ik vermoed dat deze mevrouw niet stond ingeschreven op het oude huuradres?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw spoedige reaktie. Mevrouw had zich inderdaad ingeschreven in Amstelveen. Zij staat nog steeds op dat adres ingeschreven alhoewel zij daar niet woont en niet mag wonen van de huiseigenaar en nieuwe huurders. De vorige huurder had haar zich daar laten inschrijven en een kamer aan haar onderverhuurd. Dit mocht niet van de huiseigenaar en zij is eruit gezet. Zij is dus naar Den Haag gegaan waar zij tenminste een kennis heeft die haar tijdelijk onderdak kan bieden. Zij is idd naar Thuis en Daklozen loket bij de gemeente gegaan om een brief/post adres te krijgen. Dit is haar geweigerd omdat zij nog ingeschreven staat in Amsterveen en dus niet 'thuis/dakloos' geacht wordt. Gemeente Amstelveen zegt dat zij haar niet kunnen uitschrijven volgens de wet, omdat mevrouw vooralsnog geen nieuw inschrijf/brief adres heeft. The cat chasing it's tail situation.

But thank you for your assistance. Wellicht dat u weet hoe mevrouw deze vicieuze cirkel kan doorbreken om toch nog een brief/post adres te krijgen? Moet zij een Pro Deo advocaat inschakelen?


Aha ze krijgt dus geen briefadres omdat zij zich niet kan uitschrijven . Ik vraag me af of deze informatie die de gemeente Amsterdam verstrekt juist is daar door de tijdelijke inschrijving op een postadres het oude , laatst bekende adres komt te vervallen en de gemeente Amstelveen zal dat dan automatisch moeten doorvoeren . Een hulpmiddel daarbij kan zijn de intrekking van de toestemming om te wonen in het oude huurhuis door de verhuurder daar. Zonder toestemming mag men niet wonen en dient het adres te worden geschrapt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag