Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb (letsel)schade opgelopen door aanrijding met brommer. Zelf zat ik de fiets. Bestuurder brommer zat fout. Bestuurder brommer laat niets van zich weten. NAW gegevens bestuurder zijn mij wel bekend [via politie]. Kenteken brommer is mij ook bekend.
Vraag: hoe kom ik er achter of brommer verzekerd is en bij welke verzekeraar? Hoe kan ik mijn schade het best verhalen?

Wat vervelend dat u een ongeval heeft gehad. Ik hoop dat u snel volledig hersteld. Als de gegevens van de bestuurder bekend zijn kunt u kiezen of u de bestuurder aansprakelijk stelt maar u kunt ook rechtstreeks bij de verzekeringsmaatschappij de schade claimen. De verzekering is te achterhalen aan de hand van het kenteken van de bromfiets.
Bij letselschade kun je in Nederland ook de kosten van rechtsbijstand verhalen op de verzekeraar. Als u wilt kan ik u dus helpen zonder dat u dat wat kost. Als u daarvan gebruik wilt maken kunt u rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt op 2 manieren achter de gegevens komen.
1) U kunt het mutatieformulier opvragen bij de politie ( dit is een intern memo dat de politie opmaakt ) met de uitleg dat de veroorzaker van het ongeval zijn gegevens niet wil verstrekken.
2) Als de politie een proces verbaal heeft opgemaakt kan dit bij de stichting processen verbaal in Zoetermeer worden opgevraagd.
Als ik u hierbij kan helpen laat het maar weten!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag