Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn zoon is aangereden door een andere auto. Nu is het schaderapport al opgemaakt. De verzekeringsmaatschappij betaald echter niet uit doordat de partij die ons aangereden heeft zijn schadeformulier niet inlevert.
Dit blijkt een auto te zijn van een lease maatschappij die verhuurt was. de leasemaatschappij weet de gegevens niet van deze persoon.
Die hebben wij nu doorgegeven, daar hij dat wel op ons schadeformulier heeft ingevuld en aangegeven heeft dat hij schuldig is.
Wat moeten wij nu doen?
Het is een zakelijke auto. Daar mijn zoon een eigen bedrijf heeft. De verzekeringsmaatschappij heeft aangegeven dat wij de kosten van een huurauto niet mogen door declareren. Mijn zoon heeft de auto nodig voor zijn werk. hij heeft ook geen geld om de auto voor te schieten, dat is wat de verzekeringsmaatschappij zegt.

Ik vind het vervelend om te horen dat de afwikkeling van de aanrijding niet soepel verloopt.

De wederpartij heeft schuld bekend. Vaak is dat een indicatie dat aansprakelijkheid wel rond komt en dat de schade vergoed gaat worden, maar een garantie is dat niet! De verzekeraar zal zelfstandig een besluit nemen over de aansprakelijkheid. Daarom hebben ze hun verzekerde ook om een schadeformulier gevraagd.

Ook als hun verzekerde niet reageert, kan aansprakelijkheid nog wel worden vastgesteld, bijvoorbeeld als het schadeformulier door beide partijen is ondertekend en/of er getuigen zijn die een verklaring kunnen afleggen en/of als de politie bij het ongeval is geweest en een rapport heeft opgesteld. Vaak duurt dit wel even en kan de afwikkeling van de zaak een aantal weken tot een aantal maanden duren. Vooral als er een leasemaatschappij bij betrokken is, is mijn ervaring dat dit lang kan duren.

Wat betreft de huurauto het volgende. Helaas kan uw zoon niet onbeperkt een auto huren. Als benadeelde is uw zoon verplicht de schade te beperken, dus hij moet de huurperiode zo kort mogelijk houden. In geval van reparatie, is dat de tijd die nodig is om de auto te repareren. Is de auto total loss, dan wordt meestal 14 dagen huur vergoed. Soms wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer de auto wordt aangereden vlak voor een autovakantie, dan wordt gedurende de vakantie de huurauto vergoed.
Eventueel - als er sprake is van bijzondere omstandigheden – kan uw zoon dus verweer voeren en vragen om een langere periode van huur.

Heel veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

U kunt een aantal dingen doen.
1) Stuur zelf het ingevulde schade aanrijdingsformulier aan de verzekeraar. Zeker als u dit samen met de veroorzaker van het ongeval hebt ingevuld en ondertekend.
2) De lease maatschappij zegt dat ze de gegevens van de persoon niet hebben. Dat is ook eigenlijk niet nodig. De auto is namelijk verzekerd ( niet de persoon die de auto heeft bestuurd). Ze weten dus precies bij wie ze het ongeval moeten melden om de kosten vergoed te krijgen.
3. Een huurauto wordt meestal voor 75% voor 14 dagen vergoed ( uitzonderingen daargelaten ).

Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag