Stel vraag

Particulier


Ruim een jaar geleden heb ik brand gehad in mijn huis. De verzekeringsagent die ik toegewezen kreeg door mijn inboedelverzekering en ik kwamen niet samen uit het uit te keren bedrag. Ik heb daarom een co-expert ingeschakeld. Vervolgens zijn we tot een uit te keren bedrag gekomen.
Er zijn toen spullen afgekeurd (hier heb ik een bedrag voor gekregen) het gene wat nog in orde was zou opgeslagen blijven. Ik heb vorig jaar december een afstandsverklaring getekend. Hier heb ik op genoteerd dat ik afstand doe van 'al het afgekeurde incl kleding en schoenen'.
Nu is mijn huis inmiddels bijna weer opgebouwd na de brand en ik wilde beginnen met nieuwe meubelen aanschaffen. Ik heb contact opgenomen met het bedrijf waar mijn spullen zouden staan opgeslagen voor de maten van mijn lattenbodems voor het aanschaffen van een nieuw bed.
Tot mijn grote verbazing en schrik lieten ze mij weten dat in opdracht van mijn verzekeraar de 'goede' spullen zijn opgekocht door een opkoper.

Volgens de verzekeringsagent van mijn inboedelverzekering hebben hij en de co-expert die ik heb ingeschakeld, besloten dat alles zou zijn afgekeurd en dat ik de mogelijkheid heb gehad om nog door mijn spullen te gaan. Ik ben inderdaad door de in eerste instantie afgekeurde spullen gegaan en heb toen expliciet gevraagd dat de rest opgeslagen blijft en voor hoelang het daar kan blijven staan. Hier is op geantwoord dat de rest inderdaad daar kon blijven en zo lang als nodig was kon blijven staan.
Het is naar mijn nooit gecommuniceerd dat alles zou zijn afgekeurd.

Inmiddels ben ik bezig om mijn dossiers bij de verzekering en de co-expert op te vragen.

Mijn vraag is nu wat kan ik doen, wat zijn mijn rechten en hoe moet ik te werk gaan?
Het enige wat naar mijn mening in de weg staat is mijn afstandsverklaring. Ik hoop dat u\jullie mij hierin kunnen helpen.

Wat een nare situatie. Heeft u nog schriftelijke bewijs dat is afgesproken dat de niet afgekeurde goederen opgeslagen zouden blijven? Als de verzeker uw eigendommen in weerwil van deze afspraak heeft verkocht dan heeft zij onrechtmatig jegens u gehandeld en uit dien hoofde schadeplichtig. Desgewenst ben ik graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de overheid betaald en u bent slechts een geringe inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Ik heb helaas geen schriftelijk bewijs dat de 'goede' spullen opgeslagen zouden blijven. Volgens de Verzekeringsman van mijn inboedelverzekering heb ik afstand gedaan van alles middels de afstandsverklaring. In mijn ogen is dit niet het geval, want als ik akkoord zou zijn gegaan met dat alles afgekeurd zou zijn zou ik nooit hebben genoemd op de afstandsverklaring 'incl kleding en schoenen'. En dekt het uitgekeerde bedrag niet alles. Ik heb van de co-expert inmiddels lijsten ontvangen waarop de afgekeurde spullen zijn getaxeerd. Hieruit is een uit te keren bedrag gekomen. Dit heb ik ook ontvangen. Voor het gene wat is opgekocht heb ik niets ontvangen.

Nogmaals, ik hoop dat ik hiermee wat kan. U geeft aan mij bij te willen staan. Ik ben alleen erg bang voor de kosten.


Ik ben met u eens dat uit de formulering in de afstandsverklaring en gezien de omstandigheden van het geval (taxatielijst met uitgekeerde schadebedrag) niet blijkt dat u afstand van alle goederen heeft gedaan. Ik zie hier wel mogelijkheden. U kunt via de direct contact knop bij dit antwoord rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag