Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik zag een vraag (en antwoord) over reglementen van vakantieparken. In mijn geval is het parkreglement bijna 20 jaar oud en (letterijk) geen enkele bepaling is nog van kracht. Er mocht aanvankelijk niet verhuurd worden, gebeurt nu op grote schaal, er mag maar 1 auto per bungalow er mogen er nu meer, geen houtkachels, er zijn er nu veel. etc. Heeft zo'n reglement dan nog juridische waarde? En zo ja, mag de huidige parkeigenaar (ook alleen infrastructuur) dan alsnog afdwingen dat er geen houtkachels worden gebruikt (zijn allemaal met toestemming geplaatst) alleen omdat de inkomsten van het gas teruglopen? En als dat wél mag, mogen de bewoners
/eigenaren dan ook afdwingen dat het héle parkreglement wordt nageleefd?

Ongeacht de ouderdom dienen in principe alle bepalingen uit het reglement te worden nageleefd. Als dit niet gebeurt, waarvan blijkens uw toelichting sprake is, kunt u van het bestuur van de beheerstichting/vereniging verlangen dat zij maatregelen treft. Laat het bestuur dit na dan kunt u dit zonodig in rechte afdwingen. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Parkreglementen worden op verschillende manieren verankerd en opgelegd aan de eigenaren van recreatiewoningen. Dit kan ondermeer zijn door middel van erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichten, kettingbedingen of door middel van een (zogenaamd) verplicht lidmaatschap van een vereniging of coöperatie. Vaak blijkt dat regelementen of gedeelten daarvan niet conform de wettelijke regels zijn opgelegd, zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om (anders dan bij een splitsing in appartementsrechten) een lidmaatschap van een VvE verplicht te stellen terwijl dit regelmatig gebeurd in de praktijk. Of de eigenaren gebonden zijn aan het reglement valt slechts vast te stellen na bestudering van de juridische constructie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reacties!!!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag