Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik tekende beroep aan tegen een uitspraak van het Regionaal Medisch Tuchtcollege vd Gezondheidszorg te Amsterdam i.v.m. het indienen van een klacht.

Het beroep werd door dat College ongegrond verklaard..

Ik tekende hierover beroep aan bij het Centraal Tuchtcollege vd Gez.zorg te Den Haag.
Dat verklaarde op diens beurt ook dit beroep ongegrond.

Kan ik nu alsnog bij een Rechthof in beroep over de kwestie?

er is geen hoger beroep mogelijk van de uitspraak van het centraal tuchtcollege. Cassatie bij de Hoge Raad is alleen mogelijk door de procureur generaal bij de Hoge Raad in het belang van de wet. Er zijn soms wel mogelijkheden om de zaak nog voor te leggen aan het Europese Hof van Justitie.
Daarnaast kunt u ook een civiele procedure aanspannen bij de rechtbank mits de vordering nog niet is verjaard. Als de vordering lager is dan € 25.000,- kunt u de procedure ook zelf voeren bij het kantongerecht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wikipedia zegt dat beroep tegen een uitspraak van het Centraal Tuchtrechtcollege te Den Haag mogelijk is ''bij het Gerechtshof'' (???).

De vordering heb ik op 15-7-2015.
Door het rekken van de zaak bij het Tuchtcollege regio Amsterdam en daarna door het Centraal Tuchtcollege te Den Haag (tegen het eigen reglement in, kreeg ik het vermoeden dat mijn vordering bij het ZMC Zaandam welbewust over een tijdslimiet getild werd.


Dan is Wikipedia op dit punt niet juist.

Of de zaak bewust over een tijdslimiet is getild kan ik niet beoordelen. Daarvoor zou het dossier bestudeerd moeten worden.

Overigens kunt u binnen 5 jaar nadat de fout van de arts of het ziekenhuis is ontdekt nog naar de rechtbank om schadevergoeding te claimen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag