Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We hebben een woning gehuurd van particulieren. Daarvoor hebben we een standaard NVM huurcontract ondertekend met standaard opzegtermijn van 1 maand. Borg en huur is inmiddels betaald. Per 15 december zouden we er in gaan.

Echter bij het inhuizen kwamen we er achter dat de schacht van de gaskachel helemaal verstopt zat en dus een potentieel levensgevaarlijke gevaarlijke situatie op had kunnen leveren. Nu is bij ons het vertrouwen in de verhuurder weg omdat hij dit vooraf niet heeft gecontroleerd en/of medegedeeld. Pas bij inhuizen zijn wij hier zelf achter gekomen.

We hebben per direct het contract opgezegd, maar de verhuurder beroepen zich op het contract en houden ons aan de opzegtermijn van 1 maand en dus ook de bijbehorende huur.

Mag dit? En zo ja kan ik dan in de opzegbrief vermelden dat de borg wat ons betreft verrekend mag worden met de nog te betalen huur. Wij zijn er namelijk helemaal klaar mee.

Hallo, ik snap jullie reactie, maar wanneer je als huurder een gebrek ontdekt moet je de verhuurder eerst in de gelegenheid stellen om het gebrek te verhelpen. Of het gebrek dusdanig ernstig is dat het een directe ontbinding van de overeenkomst rechtvaardigt kan ik zo niet beoordelen. Een vraag die ook beantwoord moet worden is of de verhurder van het gebrek op de hoogte was of had behoren te zijn.

Je zou in het contract moeten opzoeken of de borg verrekend kan worden met de huur. Ik vermoed dat dit is uitgesloten.

Wellicht dat een brief van een advocaat aan de verhuurder helpt om per direct van de overeenkomst af te komen of om de borg te laten verrekenen met de huur.

Mocht je hulp nodig hebben bij het opstellen van een brief aan de verhuurder,, dan hoor ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag