Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De situatie is als volgt : mijn vriendin heeft een bijstandsuitkering, wij hebben samen een dochter maar wonen door omstandigheden nog niet samen, 7 maanden na de geboorte van mijn dochter krijg ik een brief van de gemeente dat ik onder het mom van onderhoudsplicht een deel van de uitkering van mijn vriendin moet betalen, ik werk fulltime trouwens, er is onderzoek gedaan naar mijn financiƫle situatie en daar is een eis uit voort gekomen, ik ben het niet eens met de eis en de manier waarop het bedrag is vastgesteld, ik heb mijn rechtsbijstand verzekering geraadpleegd, maar krijg geen ondersteuning, ik heb een bezwaarschrift ingediend, maar nog geen antwoord gekregen. Ik voel mij erg gepusht en krijg ook betalingsherinneringen. Wat kan en moet ik doen?.

Hallo, heb je met jouw rechtsbijstandsverzekeraar al gesproken over het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening? Dat is een gerechtelijke procedure waarbij de rechter wordt gevraagd om vooruitlopend op een beslissing op het bezwaar, het besluit (over in dit geval de verplichting om de onderhoudsbijdrage te betalen) op te schorten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord, ik ga bij mijn verzekeraar deze vraag voorleggen. Ik neem aan dat het bezwaarschrift in behandeling wordt genomen maar er uiteindelijk toch een regeling moet worden getroffen, als ik en mijn partner een kinderalimentatie bedrag vaststellen moet dat dan perse bij een advocaat of rechter? Of is het mogelijk om zelf iets op te stellen, te ondertekenen en dat bij de gemeente in te dienen?


De alimentatie kunnen jullie in onderling overleg bepalen. Leg dit wel vast in een overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag