Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik wil vragen of het nog zin heeft om een een zaak te starten van een incident welke heeft plaatsgevonden in mei 2016. Het betreft een incident, waarvoor ik iemand aansprakelijk wil stellen.

Dat heeft inderdaad nog zin. Als u nog vragen heeft of verdere hulp wilt dan kan ik u helpen bij het incident. Ook heb ik een aansprakelijkheidsformulier als u daar prijs op stelt. Neemt u daartoe contact met mij op via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:

Het kan inderdaad zin hebben om een zaak te starten. In Nederland geldt er een algemeen verjaringstermijn van 5 jaar. Of deze termijn in uw situatie van toepassing is, kan ik helaas niet aangeven. Daar heb ik te weinig informatie voor.

Overigens is het natuurlijk wel dat u als eiser het nodige bewijs moet leveren. Hoe langer geleden het incident, hoe lastiger het vaak is om dit bewijs te leveren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat over een incident betreffend mijn hond, ik liep aangelijnd in een aangelijnd gebied, daar staan 2 vrouwen te kletsen waarvan beide honden los waren, mijn hond kennende kan ik 'm dan beter ook los maken, alhoewel dit eigenlijk geen invloed had op hetgeen er gebeurde. 1 van de honden was al onderweg, en greep mijn hond onmiddellijk. Ik ben zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan, en daar bleek het ook wel dat de wond niet meeviel. De dierenarts sprak ook over een ongewone beet, die niet ontstaat in een stoeipartijtje tussen 2 honden.
Ik heb gelijk bij thuiskomst de eigenaresse van de hond benaderd en gevraagd of we het via haar verzekering konden oplossen, iedereen is tenslotte wa verzekerd. Zij gaf onmiddellijk aan, hier niet op in te gaan, dit stuurde ze mij in een lange mail waarin alles zwart op wit staat wat er is gebeurd maar dat ze hier geen verantwoording voor neemt. Graag wil ik de dierenartskosten op haar verhalen. De andere vrouw die hier ook getuige van was, wil, wanneer nodig, getuigen.
Kan ik niets meer ondernemen, politie zegt hier ook niet in te mogen bemiddelen.


Het gaat om een civiele kwestie zodat aangifte bij de politie niet nodig is. Zoals ik het lees is de eigenaar van de loslopende en bijtende hond aansprakelijk voor uw schade ook al is uw hond aangelijnd of niet. De loslopende hond is niet aangelijnd en veroorzaakt de schade. U kunt de eigenaar van die hond dan ook schriftelijk aansprakelijk stellen. Zorgt u er voor dat u goede bewijzen hebt, getuigenverklaring alvast op papier etc om uw argumenten kracht bij te zetten. Komt u er samen nog niet uit, neemt u dan contact met mij op via een privebericht door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag