Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo: Sinds december ben ik herplaatsingskandidaat geworden omdat een deel van mijn werkzaamheden vervallen omdat deze worden ondergebracht op een nieuwe afdeling. Nu is mijn werkgever wel bezig om te kijken of er genoeg werkzaamheden overblijven om vervolgens een "'nieuwe functie" te creƫren. Echter is dit wel voor minder uren dan in mijn vaste arbeidsovereenkomst is vastgesteld. Ik heb nu een vast contract voor 32 uur per week en zou dan waarschijnlijk een nieuw contract krijgen voor 24 uur met een tijdelijke wijziging naar 28 uur. Mag dat zo maar? Mag je werkgever zo maar uren van je af pakken en het contract aanpassen? Of moet hij vervangende werkzaamheden zoeken voor het ontbrekende deel dat ik moet inleveren?
Wat zijn mijn rechten hierin?

Ik hoor graag zsm wat ik kan doen voor ik straks iets accepteer wat ik achteraf misschien beter niet had kunnen doen.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Er spelen hier een aantal zaken door elkaar. De vraag hoe nieuw de functie nu precies is welke wordt gecreeerd. Met andere woorden: of er geen sprake is van een uitwisselbare functie.

Verder is de vraag of er in deze sprake van een sociaal plan, welke de basis vormt voor de op handen zijnde reorganisatie. Zo ja, zijn er waarborgen opgenomen dat de werkgever de regels/voorwaarden uit het sociaal plan, juist toepast.

Indien u uw zaak verder wilt bespreken, kunt u rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb niet het idee dat het een volledig nieuwe functie is want omdat er een deel van de werkzaamheden verdwijnen. De rest van de werkzaamheden blijven gewoon voor wat ze waren maar worden aangevuld met andere taken. Daarnaast is er wel een sociaal plan maar ik weet niet of die handhaven wat er nu gebeurd.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag