Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


het is vandaag 23 jan 2017.
Ik kreeg een paar dagen een schrijven van shop dat ik hun vanaf februari 2014, 80 euro verschuldigd ben.
Ik heb toen oordopjes gekocht van Dre, die bevielen me niet en heb het ingeruild voor Monster oordopjes.
het verschil was 80 euro en dat heb ik contant afgerekend.
Die heb ik later weer ingeleverd samen met nog 2 andere artikelen.
Ze hebben toen de aankoopsom van de oordopjes en de 2 artikelen op mijn bankrekening overgemaakt en dat klopte tot op de laatste cent.
Nu zeggen ze dat ik ze die 80 euro nooit betaald hebt.
Dat is ook niet logisch wat de consument moet altijd eerst het artikel betaald hebben voor hij het meekrijgt en ik heb in afgelopen jaren nooit een verzoek tot betaling gekregen.
Mijn vraag is wat moet ik doen om mijn gelijk te bewijzen en moet ik het doen of moeten zij bewijzen dat ik het niet betaald zou hebben.
Alvast bedankt,
KMR.

Je zegt dat je het verschil tussen de oordopjes contant hebt betaald en dat je later de aankoopsom van de eerst gekochte dopjes retour hebt ontvangen op jouw bankrekening. Dat zou betekenen dat je inderdaad te weinig hebt betaald voor de tweede set oordopjes, namelijk een bedrag gelijk aan de koopprijs van de eerste oordopjes.

Beoordeel dit antwoord:

Heeft u als particulier gekocht bij een professionele winkel? Dan is het consumentenrecht op de aankoop van toepassing en is de vordering na twee jaar verjaard. Let wel, deze termijn gaat opnieuw lopen op het moment dat er bijvoorbeeld wordt aangemaand. Indien de brief van een paar dagen geleden het is eerste is wat u van de vordering hoort, dan kunt u zich beroepen op verjaring.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag