Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil het volgende bij u neerleggen ;

Ik heb een contante betaling gedaan voor een toenmalige soort van vriend. Hij heeft het eenmanszaak Warmpjes' in Amsterdam. En een bedrijfs-auto waar ik op 13-10-2016 een bedrag van euro 300,= heb voorgeschoten aan autobedrijf Carhealth. Dit bedrag heb ik destijds aan hem uitgeleend waar het autobedrijf bij was en het autobedrijf nam het ook direct contant aan waar ik bij was.

Ik heb herhaaldelijk om dit bedrag digitaal en mondeling gevraagd en hij heeft ook herhaaldelijk aangegeven per digitaal bericht dat hij het z.s.m. terug wilde geven, ofwel ik heb een aantal keren een soort van herinnering verstuurd. Tot op heden heb ik nog niets mogen ontvangen. Nu verdraaid hij de zaak en wil hij het bedrag niet meer betalen.

Nu wil ik dan ook middels een schrijven aan zijn adres(sen) bekend maken dat ik, dan' over '14 dagen' een aanmaning verstuur met de wettelijke 15% incassokosten (n.a.v. mijn diverse herinneringen die ik heb verstuurd per digitaal bericht). Daarnaast wil ik ook de 'Wettelijke Rente' hanteren van 2% of 8%.

Nu is mijn vraag aan u ;

Is dit een ''handels-transactie'' geweest of niet? (dit i.v.m. de rente)

En kan ik als consument in deze situatie een incassobureau inschakelen?

Ik ben al bezig met een kwitantie te verkrijgen.

Blijkbaar is dit een transactie van consument naar ondernemer en dus geen handelstransacties. De lage wettelijke rente geldt. Indien nodig kunt u een incassobureau inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Op uw vordering is inderdaad de lagere rente van toepassing. Ik sta u graag bij in het incasseren van uw vordering, neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag