Stel vraag

Particulier


Ik ben bij verstek veroordeeld voor het niet betalen van een rekening waar ik het niet mee eens was. Ik heb echter nooit een dagvaarding gezien. De deurwaarder heeft gezegd dat hij het in mijn brievenbus heeft gedaan, maar ik heb echt niets ontvangen. Ik woon alleen dus niemand anders kan het hebben "kwijt geraakt".
Nu wordt er bankbeslag gelegden loonbeslag. Wat kan ik hier tegen doen?

De deurwaarder kan als hij u niet aantreft de dagvaarding inderdaad in de brievenbus stoppen. Daar wordt vanuit gegaan. U dient bij een verstekveroordeling als u het niet eens bent met het vonnis en goede verweren hebt in verzet te gaan. Dit moet wel heel snel gebeuren (binnen 4 weken) om de beslagen vervolgens op te kunnen heffen. Afhankelijk van het te vorderen bedrag kan er ook in hoger beroep worden gegaan. Neemt u contact met mij op om te overleggen wat u het beste kunt doen.

Beoordeel dit antwoord:

Tegen een verstekvonnis kan geen hoger beroep ingesteld worden. Alleen verzet.

De 4 wekentermijn gaat lopen vanaf het moment, dat het verstekvonnis u in persoon betekend is of dat u er kennis van genomen heeft (door wederpartij te bewijzen). Zo te lezen heeft u er kennis van genomen, dus u heeft haast.

Of het verstandig is een juridisch professional in te schakelen hangt af van de hoogte van de vordering (en de bijkomende kosten).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Helaas is de 4 weken reeds gepasseerd...


Dat is inderdaad heel jammer. Dan rest u niets anders dan een regeling te treffen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb u zojuist gemaild n.a.v. uw direct contactaanvraag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag