Stel vraag

Particulier


Ik ben radeloos.... we kunnen onze zakelijke schuld aan een Duitse schuldeiser niet betalen. Hij gaat ook niet in op ons voorstel / betalingsregeling. Nu wordt er dus binnenkort beslag gelegd op onze roerende en onroerende goederen. Betekent dat ook dat we ons huis uit moeten? Of kan de bank dat tegenhouden?

De schuldeiser kan alleen tot uitwinning van de beslagen goederen, waaronder begrepen de verkoop van de woning overgaan als er een vonnis is gewezen, waarin u bent veroordeeld tot betaling van de schuld. De woning kan alleen worden verkocht als de bank daar medewerking aan verleend. Als de opbrengst van de woning bij een executieverkoop niet voldoende is om de eventuele hypotheek af te lossen, zal de bank niet bereid zijn om aan de verkoop van de woning meewerken en zal zij weigeren om de executie over te nemen en de woning te verkopen. De schuldeiser kan de executie dan zelf uitvoeren en de woning verkopen. De executieverkoop heeft dan echter geen enkele zin neer voor de schuldeiser, omdat er na aflossing van de hypotheek, niet meer overblijft. Als er sprake is van overwaarde kan de woning door de bank of de schuldeiser worden verkocht, in welk geval u de woning dient te verlaten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dag, bedankt voor uw antwoord. Er is inderdaad een vonnis, waarin staat dat we moeten betalen. Onze woning heeft geen overwaarde, dus hopen we dat dit onheil kan worden afgewend! Waar zou je heen moeten met 6 kinderen?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag