Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


de woningvereniging wil mijn verzakte riolering die onder de woonkamer zit niet vervangen wat kan ik hier aan doen?

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

Er zijn een aantal punten die van belang zijn en of u eigenaar bent van de woning of huurder. Zo ook het volgende.

- Binnenhuisriolering;
alle (afvalwater)afvoerleidingen die zich binnen of aan het huis/gebouw bevinden. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning.

- Huisaansluiting/terreinriool; alle (afvalwater)afvoerleidingen die zich op particulier terrein bevinden. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning/kavel. Als gevel tevens erfgrens is, dan is de eerste 50 centimeter van de huisaansluiting in openbare grond ook nog in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning/kavel.

- Huisaansluiting/terreinrioolaansluiting in openbare ruimte; aansluitleidingen die zich in de openbare ruimte bevinden. Met andere woorden het gedeelte tussen de erfgrens en het riool. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de gemeente, met uitzondering van de gevallen waar gevel tevens erfgrens is.

Wat ik u ook zou willen adviseren is of uw buren ook last hebben van de storing.

Zo nee, dan bevindt de storing zich hoogstwaarschijnlijk op eigen terrein. Let op: indien u geen eigenaar, maar huurder of gebruiker van de woning bent, moet u de eigenaar op de hoogte stellen, zodat deze actie kan ondernemen.

Zo ja, dan bevindt de storing zich hoogstwaarschijnlijk zich in het openbare riool, in beheer en eigendom bij de gemeente. U kunt de gemeente dan bellen om de storing te verhelpen. Afhankelijk van de aard van de storing wordt direct óf binnen een afgesproken termijn actie ondernomen.

Voor nadere info mag u, desgewenst, direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag