Vraag

Ik weet niet of dit de juiste plaats is voor deze vraag, maar onder het motto 'niet geschoten is altijd mis...':
Ik stel deze vraag namens een kennis, eerst even wat achtergrond.

Hij ligt momenteel in scheiding en is in november 2016 verhuisd naar een huurhuis, het huurcontract loopt voor minstens een jaar, daarna per maand opzegbaar. Hij wordt in mei 2017 40 jaar. Naar verwachting is de scheiding nog dit jaar (2017) rond.
Hij wil na dat jaar huren weer een huis kopen. Zijn ouders willen bijspringen in de vorm van een eenmalig verhoogde schenking. Dit moet alleen gebeuren vóórdat hij 40 wordt. Het bedrag wat zijn ouders hem nu van plan zijn te schenken inclusief eerder gedane schenkingen, is in totaal minder dan de 100 mille die in 2017 geschonken mag worden.
Dan nu de vraag: mag er een schenking gedaan worden door zijn ouders dit jaar voordat hij 40 wordt en hoe snel moet deze schenking gebruikt worden voor de aankoop van een woning? Als hij bv niet snel genoeg iets vindt van zijn gading, moet de schenking dan teruggegeven worden? Zijn er adders onder het gras?

Als deze vraag hier onterecht gesteld is, iemand tips waar ik deze wel kan stellen?
!

Deel deze vraag

2 Reacties

De schenking mag nog worden gedaan op de dag van de verjaardag van het 40e jaar, dit volgens de dienst zelf . De schenking moet worden gebruikt voor de aankoop van een woning voor 31 december 2019 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/schenking_krijgen/belastingvrij-schenken-vrijstellingen-2017/algemene-vrijstelling-schenkbelasting-2017-/schenkingsvrijstelling-eigen-woning-2017/schenkingsvrijstelling-eigen+woning-2017-

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor de reactie!
Dat was precies wat ik zocht.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm