Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb me via het woonbedrijf aangemeld voor een nieuwbouwwoning. Extra keuzes zoals bad en extra keukenkastjes en scheidingswand op zolder moesten door mij rechtstreeks aan aannemer betaald worden. Ik heb hier een offerte van ondertekend. Na betaling kan er niks gewijzigd worden. Ik heb een bedrag van €4500 euro in 1 keer moeten betalen. Nu heb ik het woonbedrijf laten weten dat ik door psychische en financiële problemen niet meer wil verhuizen. Dat was voor hun geen probleem. Alleen het geld dat ik heb betaald krijg ik niet meer terug.
Is er een mogelijkheid om toch een deel van het geld terug te krijgen?

De overeenkomst met de aannemer zou gekoppeld moeten zijn aan het contract met het woonbedrijf, in die zin dat als u de woning niet meer afneemt ook het contract met de aannemer nutteloos is. Ik zou het contract met aannemer moeten zien, om te kijken of en zo ja, welke mogelijkheden u hebt om het geld terug te krijgen. Mocht u willen dat ik daarnaar kijk, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

De verhuurder vraagt u de kosten te vergoeden waarmee hij zelf verrijkt wordt omdat het betreft duurzaam aard en nagelvaste zaken die nadat zij verwerkt zijn onderdeel zijn gaan uitmaken van de onroerende zaak. Ook zelfs als u wanprestatie pleegt heeft u op grond van ongerechtvaardigde verrijking een vordering op de verhuurder gelijk aan uw investering. Ik ben echter bang dat zonder wat juridische hulp u niet verder komt, u mag mij daarom ook rechtsreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag