Vraag

Goedendag,

Ik wil graag mijn makelaar aanklagen voor het volgende:

Er is sprake van een 3-voudige overeenkomst, ik als eigenaar/verhuurder, mijn makelaar als tussenpartij en leverancier van inventaris en de huurder/bewoner.

Omdat de woning destijds leegstond heeft de makelaar deze voorzien van inventaris, daarvoor ontving hij een servicefee van 363 euro per maand waarbij ook is afgesproken dat internet uit de servicefee voldaan zou worden.

Afgelopen maand is er een geschil ontstaan over de kosten van internet, deze bedragen 600euro per jaar en de makelaar eist nu dat ik als eigenaar dan wel de huurder deze kosten moet voldoen. Uiteraard hebben wij gewoon een contract getekend waarbij duidelijk staat aangegeven dat internet uit de servicefee wordt voldaan, de makelaar moet deze kosten dus voldoen. De makelaar geeft aan dat hij inderdaad getekend heeft, maar dat hij zich gedwongen voelde. Ik heb aangegeven de internetkosten niet te betalen, het contract is immers duidelijk dat internet uit de servicefee voldaan wordt. De makelaar moet deze kosten betalen.

Drie weken geleden belde de huurder mij, hij kwam net terug van een weekend weg, stomverbaasd vertelde hij mij dat de woning was ontruimd. De makelaar heeft zonder toestemming de woning betreden en zijn spullen verhuisd, het huis was een puinhoop en er stond zelfs geen bed meer. Vervolgens heeft de huurder halsoverkop moeten verhuizen en de laatste 2 weken elders moeten door brengen, hij voelde zich er niet veilig meer. Ik heb Politie gebeld met de vraag wat te doen, volgens hen was het lastig aangifte van huisvredebreuk te doen zonder bewijs van diefstal.

De makelaar heeft nog een sleutel van het huis en eist nu dat wij een geldsom van 240 euro overmaken alvorens hij de sleutel inlevert (dit betreft een speciale sleutel met sleutelplan en kan niet zomaar vervangen worden). Ik heb hem aangegeven dat wij in principe nog geld van hem krijgen. Strikt genomen is hij ons een halve termijn servicefee verschuldigd en vanwege zijn onaangekondigd en vroegtijdig vertrek heeft hij ook het contract met de huurder gebroken waardoor deze de laatste 2 weken niet heeft kunnen doorbrengen in het appartement.

Inmiddels ben ik er zo zat van dat ik hier graag een zaak van wil maken. De makelaar zit aan alle fronten fout, naar mijn mening is er sprake van huisvredebreuk en chantage. Tevens krijgen wij nog een geldsom van hem, circa een halve maand huur en een halve maand servicefee (680 euro).

Op grond van welke zaken kan ik het beste een zaak aanspannen? En in hoeverre is het mogelijk mijn gelijk te halen?

Hartelijk dank en met vriendelijke groet,
O

Deel deze vraag

1 Reactie

Op elk punt dat u noemt handelde de makelaar fout, maar ik begrijp dat het huurcontract bijna ten einde was, en de schade beperkt. U kunt de makelaar aansprakelijk stellen hiervoor , de basis is wanprestatie en onrechtmatige daad in verband met de huisvredebreuk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm