Vraag

Mijn vader, inmiddels 62 jaar oud, heeft 13 jaar geleden via een tussenpersoon een hypotheek afgesloten bij --- bank. Het huis wordt bewoond door mijn broer, want mijn vader, die eigenlijk ook nog niet echt geweldig Nederlands spreekt, al jaren in het buitenland woont en werkt. Afgelopen week had hij een afspraak bij --- bank om naar de stand van zaken mbt de hypotheek te informeren. Tot zijn grootste verbazing bleek dat hem een aflosvrije hypotheek is verleend. Mijn vader zegt dat dit nooit de bedoeling is geweest en dat de tussenpersoon verkeerd heeft gehandeld. Wat zijn nu de mogelijkheden? Tussenpersoon aansprakelijk stellen ivm wanprestatie of dwaling, klacht indienen bij Kifid wegens schending zorgplicht van de bank (is de bank verantwoordelijk voor het handelen van de tussenpersoon)?

Alvast bedankt

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw vraag dient te worden beantwoord op basis van de onderliggende stukken. Wat is er toentertijd besproken met de tussenpersoon? Welke hypotheekvorm had uw vader willen afsluiten en heeft hij schade geleden door de aflossingsvrije hypotheek ?

U kunt, om de zaak verder te bespreken, met mij contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm