Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wik hebben ons huis verhuurd op basis van de leegstandswet. In het contract staat helaas niets over wie wat betaalt qua kosten aan het huis.

Toen wij verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hebben we de koelkast (geen inbouw) laten staan. In ons nieuwe huis is een koelkast ingebouwd, dus we hadden hem niet nodig. Ook hierover staat niks in het contract. De huurder betaalt hiervoor dus ook niks extra, het is wat ons betreft al een gunst dat we hem hebben laten staan.

De koelkast is nu kapot. Wie betaalt hiervan de kosten?

Als u niets bijzonder opneemt in het contract aangaande het deel van de huur voor roerende zaken als meubels, stoffering e.d in het huis, wordt de huurprijs geacht inclusief te zijn. Verder geldt het normale huurrecht mbt gebreken. Wiens schuld is het dat de koelkast stuk is? Is er sprake van een kleine herstelling, zo ja dan is dat voor de huurder. U moet wel zorgen voor een andere
( gelijkwaardige koelkast als het ding niet meer functioneert en is afgeschreven). De huurder kan er natuurlijk ook een terug plaatsen, daarover maakt u afspraken als hij het niet meeneemt: immers een nieuw apparaat verrijkt u als verhuurder, en dat is niet de bedoeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag