Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Op de heenreis naar Italiƫ is de Europese luchtvaartmaatschappij (niet zijnde KLM) mijn bagage kwijtgeraakt. Mijn bagage is nog steeds niet terecht (inmiddels al 2 mnd geleden). De luchtvaartmaatschappij heeft erkend mijn bagage kwijt te zijn. Bij aankomst op de luchthaven van mijn vak. bestemming heb ik meteen zo'n 'bagage kwijt' formulier ingevuld. Ik heb onvoorziene kosten moeten maken, de luchtvaartmaatschappij had mij beloofd deze kosten te vergoeden. Nu, pas twee maanden later , na aandringen van mij en het indienen van een claim bieden ze mij een voucher of cash van 360 eur. De inhoud van mijn bagage en de onvoorziene kosten bedragen minstens 1000,-. nadat ik had gevraagd om een betere vergoeding wezen ze dit af. Mijn vraag is: wat kan ik nu doen.?
Alvast bedankt

Bij schade of verlies is de feitelijke vervoerder aansprakelijk. De aansprakelijkheid is gebonden aan een bepaalde limitering van de schadevergoeding en is vastgelegd in de voorwaarden van de betreffende vervoerstak. Omdat de vervoersprijs per kilo wordt berekend, is in eerste instantie ook de maximale aansprakelijkheid beperkt tot een bedrag per kilo, en niet gerelateerd aan de waarde van de goederen. En dat zal hetgeen zijn waar de schoen klemt.

Als u de onvoorziene kosten kan aantonen dan is het mogelijk dat u dit kunt weerleggen en uiteraard eisen voor vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedendag,

In navolging van mijn eerdere bericht had ik nu de volgende vraag: de initiele compensatie van 360 euro van de luchtvaartmaatschappij had ik geweigerd. na het lezen van uw reactie heb ik ze weer gemailt en gezegd dat ik deze compensatie wel wil accepteren. Tot op heden heb ik niks meer vernomen van de luchtvaartmaatschappij (het is alweer 2 maanden geleden, mijn bagage heb ik ook niet terug)
Mijn vraag is : mag dit? Ik heb geen bagage , geen vergoeding en op mijn emails wordt niet gereageerd. Is er nog iets dat ik kan doen?

Alvast wederom bedankt voor uw reactie



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag