Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij ontruimen een vrijstaande huurwoning i.h. buitengebied van meer dan 100 jr oud. We hebben er bijna 50 jaar gewoond. Het huis is in-en-in vochtig, was dat altijd al. Van halfsteensmuren vallen stukken kalk naar beneden, de cementvloeren brokkelen af en hele lagen laten los. Ondertapijt was allemaal vermolmd en plakte a.d. cement. Allemaal agv. vocht. Moeten wij dit repareren bij de oplevering met verhuurder? M.i. maken we het dan beter/mooier dan het ooit was.
Ik heb ergens gelezen dat je een dergelijk huis met zo'n oud contract enkel "in goede staat" weer moet opleveren. Maar wat moet ik in dit geval verstaan onder "in goede staat"?

Normale gebruikssporen en slijtage behoeft u niet te vergoeden. Daarbij dient in ogenschouw genomen te worden de ouderdom van het huis.Maar van een huurder wordt wel verwacht dat hij klein onderhoud en herstel uitvoert. Schade door nalaten van huurder leidend tot achterstallige onderhoud dient wel vergoed te worden . Als het huis echter binnenkort wordt gesaneerd of gesloopt hoeft geen schade vergoed te worden die is ontstaan door uw toedoen of nalaten het klein herstel uit te voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag