Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat gebeurt er als je de hypotheek niet meer betaald?

Mijn verhaal even in het kort. In april ben ik bij mijn partner weggegaan. Na een heel gedoe heeft ook hij uiteindelijk ook de (gezamenlijke) koopwoning verlaten. De woning staat nu dus leeg. Daar blijven wonen is voor mij geen optie, al mijn familie woont 90km verderop en ik heb verder geen oppasmogelijkheden daar.
Ex-partner weigert hypotheek te betalen en alle andere kosten (water, nuon etc), huurder kunnen we momenteel niet vinden (en dit zou alleen maar rekken zijn van de situatie) en ik moet bij mijn zus inwonen omdat ik geen andere woning kan huren omdat ik de hypotheek volledig moet ophoesten.
De woning staat in de verkoop, maar het zal minimaal 1,5 jaar duren voor het verkocht word…

Wat gebeurt er als ik de hypotheek ook niet meer betaal? Dan leggen ze loonbeslag? En dan?

Er bestaat ook zoiets als zelf je woning veilen, wie kan hier meer over vertellen?

En waar kan ik hulp krijgen hiervoor? Mijn advocaat (ivm voogdij) is niet erg duidelijk, hij zegt dat betalen en geduld hebben het beste is, maar om nou nog 2 jaar bij mijn zus te wonen (met 2 kleine kindjes) is niet echt ideaal……..


Bedankt…

Als u stopt met het betalen van de hypotheekrente, dan zal na een paar maanden geëxecuteerd worden, dus het huis wordt bij opbod verkocht. Als de opbrengst kleiner is dan de uitstaande schuld blijft u dus met een restschuld achter. Aannemende dat u beiden de hypotheekovereenkomst hebt getekend, zijn jullie beiden hoofdelijk aansprakelijk voor het geheel. De bank zal dus invorderen bij jullie beiden totdat de volledige som betaald is. Dit invorderen kan inderdaad via loonbeslag, maar ook via beslag op alle andere (kapitaal)goederen en zaken die op uw/jullie naam staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag