Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Vanwege een partner die zich lange tijd weigerde uit te schrijven bij de gemeente, maar elders woonde, heb ik lang geen zorgtoeslag aan kunnen vragen. Dat is in de vergetelheid geraakt, maar nu wil ik met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen bij de belasting.
Helaas weigert de gemeente haar gegevens aan te passen naar de werkelijke situatie, waardoor ik geld misloop. Dit heb ik nodig om achterstanden weg te werken bij mijn zorgverzekering.

Wat kan ik hieraan doen om dit op te lossen?

Vriendelijk bedankt.

In principe geldt de inschrijving in het BRP (voorheen GBA). U kunt echter tegenbewijs leveren.

Vraag de gemeente de inschrijving van uw ex-partner ongedaan te maken -> weigert men -> vraag dan een schriftelijke beslisising. U kunt daartegen bezwaar maken.

Aan een aanvrage voro zorgtoeslag is een beperkte terugwerkende kracht verbonden. Ik adviseer u dan ook deze zsm aan te vragen. Geef daarbij aan, dat uw ex-partner er niet meer woonde. Geef zo mogelijk ook aan waar hij wel verbleef.

Laat u nader adviseren door een deskundig sociaal zekerheidsrecht advocaat, b.v. mij. Deze advocaat met aangesloten zijn bij de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ), een kwaliteitskeurmerk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag