Stel vraag

Particulier


Ik heb tijdens de betaalperiode van een kostbaarheden verzekering 7 jaar in het buitenland gewoond. Op aanwijzing van een telefoongesprek met een medewerker van de verzekering kon ik bij vertrek mijn verzekering behouden (kan ik echter geen bewijs van overleggen).

Na controle achteraf blijkt dat de algemene voorwaarden aangeven dat de verzekering eindigt bij vertrek naar het buitenland Ten onrechte heb ik de premie doorbetaald terwijl ik niet verzekerd was.

De verzekeringsmaatschappij is bereid maximaal twee jaar premierestitutie uit te keren. Ik vind dit diefstal. Kan ik juridisch stappen ondernemen?

U kunt terugvorderen vanaf het moment dat u in het buitenland verbleef tot maximaal 5 jaren artikel 7:938 bepaalt :

1 Behoudens het geval van opzet van de verzekeringnemer of de derde, bedoeld in artikel 928 lid 2 of lid 3 om de verzekeraar te misleiden is geen premie verschuldigd indien in het geheel geen risico is gelopen. Indien over een vol verzekeringsjaar geen risico is gelopen, is over dat jaar geen premie verschuldigd. De verzekeraar heeft recht op een billijke vergoeding van de te zijnen laste gekomen kosten

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag