Vraag

Ik werk bij een bedrijf van ca. 86 medewerkers. Een deel daarvan +/- 15 werken in 2 ploegen. Nu is het zo dat ze over de ploegentoeslag geen vakantietoeslag hebben gekregen. Bij nader navraag vertelde de werkgever dat het bedrijf niet een volwaardig in ploegen werkend bedrijf is en daardoor de vakantietoeslag niet is meegeteld. Nu hebben ze dit wel meegeteld sinds vorig jaar juni maar voorheen niet. Ze verwezen mij ook naar de Collectieve Regeling Arbeidsvoorwaarden (CRA) waarin werd uitgelegd hoe het vakantiegeld is opgebouwd. Hierin staat het volgende: "Aan het einde van het vakantiegeldjaar, bij de loonbetaling in periode 5, wordt een uitkering gedaan van 8% van het in dat vakantiegeldjaar genoten bruto jaarsalaris exclusief emolumenten." Kan ik de voorheen misgelopen vakantietoeslag opeisen bij hun of niet? De een zegt wel en de andere niet dus wil ik kijken wat juridisch kan.

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Artikel 6 van de Wet minimumloon en minimumvakantietoeslag zegt dat overwerkvergoeding geen loon is. Dit betekent onder meer dat overwerk niet meetelt voor de berekening van vakantietoeslag.

De vraag is nu of ploegentoeslag hetzelfde is als een vergoeding voor overwerk. Naar mijn mening niet en dus telt een ploegentoeslag mee voor de berekening van de vakantietoeslag.

Dit betekent dat u -waarschijnlijk- ten onrechte niet uitgekeerde vakantietoeslag alsnog kunt claimen. Dit met dien verstande dat de vordering na vijf jaar verjaart.

Indien u verdere informatie danwel ondersteuning noodzakelijk acht, kunt u met mij contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm