Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


geachte M,

man en vrouw vragen een faillissement in privé en WSNP aan. Er is sprake van huisuitzetting vanwege achterstallige huur. Op dit moment zitten ze her en der bij familie.

Vraag, worden kinderen met een eigen inkomen hierdoor aangesproken en moet zij een vaste woon-en verblijfplaats kunnen aantonen?

Is er een mogelijk indien faillissement en WSNP gehonoreerd wordt in aanmerking te kunnen komen voor een vaste woonruimte?

Wij vernemen graag het eea. van u,

met vriendelijke groet,

Het vermogen van inwonende kinderen wordt niet direct meegenomen maar het verandert wel of draagkracht omdat de wet uitgaat van een bijdrage van de kinderen aan hun ouders. Om in aanmerking te komen voor een woning dient u zich in te schrijven als woningzoekend. Voor woningzoekenden in de sociale sector geldt geen minimaal drempel-inkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw,

bedankt voor uw reactie, de vraag is grotendeels door één van uw collega's beantwoord, maar uw antwoord op deze zit een kleine nuance, namelijk "inwonende kinderen" moet zijn zelfstandig wonende kinderen. Betekent dat, man en vrouw geen vast woon en verblijfplaats hebben en "hoppen" van de ene familie naar de andere familielid. Als zij in aanmerking komen voor een faillissement in privé en de WSNP, moeten zij aan kunnen tonen dat zij een post of woon- en verblijfplaats hebben? Inschrijven voor een sociaal huurwoning moeten zij sowieso?

met vriendelijke groet,


Nee dat vermogen telt niet mee. U hebt een woonadres nodig van waaruit u zaken kunt gaan regelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw,

vriendelijk dank voor de informatie, de info zullen wij met de betrokken personen bespreken,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag