Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte,

Via een sportclub heb ik van een sponsor een auto in gebruik gehad. Hierbij heb ik een contractueel eigen risico afgesloten van 350 euro voor eventuele schades. Dit staat zwart op wit met handtekeningen op papier. Echter nu is er schade aan het voertuig ontstaan en het schadebedrag ligt hoger dan de afgesproken eigen risico.
Nu word ik door de eerder genoemde sponsor verplicht om de gehele schade te vergoeden en dus meer dan de 350 euro te betalen. In mijn ogen hoef ik dat niet omdat dit in het contract is afgesproken. Nu heeft de sponsor mij gezegd dat hij desnoods een deurwaarder op mij af stuurt. Hier schrok ik van en weet eigenlijk niet wat mijn rechten verder zijn. Kunt u mij hier vertellen wat mijn rechten zijn en of ik de schade boven de 350 euro moet betalen?

Met vriendelijke groet

Als u overeengekomen bent dat uw eigen risico maximaal € 350,- is dan hoeft u niet meer te betalen tenzij de schade veroorzaakt is door opzet of roekeloosheid.
U moet zich ook niet laten afschrikken door de mededeling dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld want die kan zonder dat u veroordeeld bent door een rechter niet veel doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag