Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een vraag over het opstellen van een verklaring erfrecht in Brazilië. Ik moet met mijn Nederlandse zus in Brazilië een verklaring erfrecht laten opstellen ivm het overlijden van mijn vader. Hij was daar werkzaam en woonachtig (niet geëmigreerd), en heeft daar ook een Braziliaanse vriendin en dochter. (er is geen testament)
Nu weet ik dat zijn vriendin volgens Braziliaasn recht op de verklaring komt te staan, naast de andere 3 kinderen (ondanks dat er geen samenlevingscontract en of ger. partnerschap is). Ook begrijp ik dat het Braziliaans recht in voordeel wordt gebruikt van de Braziliaanse erfgenamen (wat dat dan ook inhoudt?). Er zijn zowel bezittingen in Brazilië (bankrek + 1 huis) en in Ned (bankrekening). Ik moet uiteindelijk met die verklaring naar de bank in Nederland (met een boedelvolmacht) om daar de rekening weer te kunnen openen. Mijn Braziliaanse familie wil niet dat wij verder aan het huis en bank komen en zij willen niet aan de Ned rekening komen en hebben via een advocaat een erfrechtverklaring laten opstellen, die we gaan tekenen. Waar moeten wij op letten en wat kan wel/niet?

Geachte heer, mevrouw,

Omdat ik niet op de hoogte ben van Braziliaans erfrecht, en kennelijk ook hier de collega's niet, adviseer ik u contact op te nemen met een notaris.

Met vriendelijke groet,
HermanAlbersen
Jurist

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag