Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een eenvoudig contract met mijn werkgever wat stamt uit be3gin jaren 90. Nu kan ik waarschijnlijk een andere baan krijgen bij een veel kleinere concurrent. In mijn contract staat niets over concurrentiebeding. Sinds enkele jaren krijgen nieuwe medewerkers dat wel standaard in hun contract. Toen is ook geprobeerd de mensen die dit niet in hun contract hadden staan een formulier te laten ondertekenen. Dat konden ze niet verplichten en ik heb het toen dus ook niet ondertekend, omdat ik vond dat ik een contract heb en er naar mijn mening geen reden was dit te wijzigen. Ook omdat dit me zou vastzetten wanneer ik evt een andere baan zou willen zoeken.
Vraag is, kan het bedrijf zich toch op één of andere manier beroepen op concurrentiebeding ondanks dat ik niets getekend heb mbt dit onderwerp en me daarmee beletten naar de concurrent te gaan. Los van de vraag of ze dit zullen doen wil ik wel even zeker weten dat ik verder kan in de procedure voor de andere functie.

Verstandig dat u niet hebt ondertekend.

Om uit te sluiten dat de werkgever een concurrentiebeding of relatiebeding toepast, kunt u het best de arbeidsovereenkomst laten controleren door een jurist. Het is gebeurd dat het personeelsreglement een concurrentiebeding bevat.

Om verder te gaan in de procedure voor een andere functie zonder zekerheid over de aanwezigheid van een concurrentie- of relatiebeding in een reglement dat van toepassing is op de arbeidsovereenkomst, kunt u kiezen om een voorbehoud te maken naar de potentiele werkgever toe. U kunt dan verder zonder een derde partij in de arm te nemen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag