Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb al eerder contact gehad met een advocaat via rechtswinkel maar ik kan het helaas niet terugvinden wie het was. Het gaat om het volgende. In oktober 2016 ben ik in Italie geweest en heb ik 4 dagen een auto gehuurd via een verhuurbedrijf. op 19 januari 2017 kreeg ik ineens een brief van de verhuurder dat er een boete was binnengekomen van de periode dat ik die auto in mijn bezit was en of ik hun 56 euro administratie kosten wilde betalen. Verder totaal geen bewijs en ze refereerde aan de voorwaarden die ik had getekend en in deze voorwaarden kon ik zien dat het om een boete gaat van het niet betalen van tol. Dit was absoluut niet waar en heb ook gelijk een brief terug gestuurd dat ik hier graag bewijs van wil hebben. Begin februari kreeg ik een email terug met daarin dat zij nooit bewijs krijgen en dat ik daarvoor moet wachten op bericht van de politie. Vervolgens heb ik de bank gesproken en een bezwaar gemaakt dat ik niet wil dat deze organisatie geld afschrijft van mijn rekening. De bank heeft de verhuurder toen een brief gestuurd met dat ze bewijs willen en anders de betaling terug draaien. In die tijd kreeg ik ineens nog een brief binnen met dat er nog een boete was en of ik nog een keer dat bedrag wilde betalen. Vervolgens weer de bank ingeschakeld en zij hebben toen gelijk mijn pas geblokkeerd en een nieuwe opgestuurd aangezien ze ook geen bewijs hadden gestuurd in het tijdsbestek dat er voor stond. Verder niks meer gehoord tot vandaag. Krijg ik thuis ineens een brief van 'Comune di Siena' sectore polizia municipale in het Nederlands. Dat ik door een verkeersluwe zone reed zonder toestemming. Verder geen foto of enig bewijs. Het lijkt me ook heel sterk want we zijn alleen naar de supermarkt daar geweest buiten het centrum want we verbleven in een huis tussen de wijnvelden. Ook staat er: datum van vastelling: 20-3-2017. Dit is ook heel gek aangezien ik al 19 januari bericht van de verhuurder heb gekregen. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Het gaat namelijk wel om 130 euro zonder dat ik ook maar enig bewijs heb en het is al 9 maanden geleden dus ik kan het ook moeilijk uit mijn geheugen terughalen. Al hadden ze dit 2 weken erna gezegd had ik het kunnen terughalen wat er toen gebeurd was maar nu vind ik het wel heel raar en kan ik me zo totaal niet verdedigen. Is er iemand die hier verstand van heeft en mij hierin advies kan geven? Ze kunnen nu wel zoiets zeggen maanden later zonder enig bewijs maar dat lijkt me niet fair.

Natuurlijk moeten ze bewijs leveren. Ik adviseer u om zonder bewijs niet te betalen. Als u enige stukken krijgt dan kunt u daartegen bezwaar maken, temeer daar de tijdstippen niet kunnen kloppen.

Het is overigens een vreemde zaak dat de bank gaat corresponderen en dat de bank bewijs wil zien.

De bank heeft enkel een relatie met u en als u zegt dat het geld moet worden gestorneerd dan moet de bank dat doen, voor zover daartoe de termijn niet verstreken is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag