Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb een vraag over pensioenverevening, waarin in convenant overeenstemming is bereikt door mijn ex en ikzelf. Destijds had ik voor een
goede afwikkeling een advocaat ingeschakeld.

Een deel, een deel ervan ontvang ik al sinds 2011.
Toch is er een maar.. Van andere pensioenfondsen (2 zelfs) van EX ontvang ik af en toe updates waar ik recht op heb, maar omdat pensioenfondsen binnen 2 jaar hierover ingelicht moeten worden., kan ik er nu dus naar fluiten.

Heb me al per email, aangetekende brief hierover EX gesommeerd zich aan het convenant te houden. Weinig medewerking dus wat ik wel verwachtte.

Het gaat om n bedrag van totaal circa jaarlijks 7000 euro bruto., dat ik dus sinds juni 2011 mis.

Kan EX hier zo maar mee weg komen????

De 2 betreffende pensioenfondsen hebben me al laten weten, dat ze niks voor me kunnen doen, en dat ik erover rechtstreeks met EX contact moet opnemen. Resultaat weet U.

U dient inderdaad binnen twee jaar na de echtscheiding de pensioenfondsen in te lichten over uw echtscheiding en over de verevening (of het uitsluiten van de verevening) van uw pensioen.

U heeft nu zelf het recht om de pensioen verdeling uit te voeren. U kunt uw ex daartoe dwingen door te vorderen. Dat betekent dat u ongeveer 35.000 brute heeft te vorderen.

Als u dat wilt sta ik u graag bij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.

U schrijft dat ik nu zelf het recht heb om de pensioenverdelinguit te voeren door ex ertoe te dwingen door te vorderen?
Ik kom er nog op terug.

Dit is mijn eerste reactie op uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag