Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen

Een vriendin van mij heeft 3 jaar in de schuldsanering gezeten nu is ze eruit gekomen na 3 jaar en denkt schuldenvrij te zijn nu blijkt dat 2 rekeningen in deze periode niet zijn betaald een bedrag van 106,39 en een bedrag 369,62 beiden 476,01 is geworden met kosten erbij 1761,07 dus na 3 jaar niet kunnen beschikken over mijn eigen financieen en denkende dat het allemaal word geregeld opnieuw in de schulden .heb lavg net gebeld en krijg als antwoord de bewindvoerder heeft nooit contact met hun opgenomen voor een regeling ,heb bewindvoerder gebeld en krijg als antwoord mevr u mag geen nieuwe schulden maken in buget regeling maar dit heb ik niet veroorzaakt is een maandpremie en eigenrisico mijn bewindvoerder zegt doodleuk ja was geen geld om te betalen maar hijmhad toch altijd contact op kunnen nemen met l.a.v.g of zie ik het nu allemaal verkeerd ik zit nu weer met een schuld van 1761,07 .

Ik kan u geruststellen.

Als een crediteur de vordering niet of niet op tijd heeft ingediend, dan deelt de crediteur niet mee in de slotuitdeling aan het einde van de Wsnp. De crediteur kan als hij dat wil aan het einde van het wettelijke traject verzet aantekenen tegen de slotuitdelingslijst en via die weg trachten de vordering alsnog te plaatsen, maar dan komen de kosten van het verzet voor rekening van de crediteur. 
Indien de vordering niet is geverifieerd, maar wel is ontstaan vóór de toepassing van de Wsnp, dan valt deze echter wel onder de werking van de schone lei. De crediteur kan de schuld dan niet meer verhalen op u.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het gaat om maandelijkse rekening zorg premie 108,75 en eigen risico 350 euro nu op gelopen 1750,00 het zijn vaste laasten en word nu op nieuwe schulden gegooid en dat mag niet in schuldsanering maar het zijn vaste lasten die zei moeten overmaken kijk als er iets met huisdier etc. is kan ik begrijpen dat je daar zelf voor moet zorg dragen en buiten budget tering om gaat maar vaste lasten kan toch niet .


als gedurende de WSNP periode de vaste lasten zorgpremie en eigen risico niet is betaald dan kunt u de bewindvoerder aansprakelijk stellen.

Dat laat onverlet dat de ziektekostenverzekering de vordering had moeten indienen bij de bewindvoerder. Invorderen nu kan dus niet meer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag