Vraag

ik heb vandaag een "vollstreckungsbescheid" van Amtsgericht Hagen ontvangen, die onder gebruikmaking van artikel 53 VERORDENING (EU) Nr. 1215/2012 op mijn nederlandse adres wordt geprobeerd te volstrekken.

Korte historie
Ik heb appaertementen in Kleve.
In 2012-2013 is een balkonhek geplaatst (waarde +/- 2500 euro) door een stagaire van firma Korgel.

In 2015 (!!!) kregen wij pas een rekening hiervoor van +/-7000 euro op ons NL adres.
Een duitse advocaat ingeschakeld en die heeft nagevraagd waar dat bedrag op gebaseerd was.
Geen antwoord.
Eind 2015 kreeg ik via een nederlands incassoburo dezelfde rekening.
Bij navraag waarop de rekening gebaseerd was kreeg ik een "Angebot" van mei 2012(!!) toegestuurd die overduidelijk vervalst was en heb dat ook meteen teruggemeld aan incassoburo.
Geen antwoord meer.
In juli 2016 moet er een Mahnbescheid in de brievenbus in Kleve gestopt te zijn. Brievenbus is echter geforceerd en brief is niet doot ons gevonden , ook niet door de zaakwaarnemer daar. Wel was de brievenbus verbogen.
In augustus moet er nog een keer een Mahnbescheid bezorgt zijn, echter die hebben wij ook niet gevonden.
20 september hebben we de verbogen brievenbus vervangen door een nieuwe.
Eind september vonden we pas de 2 Mahnbescheide in de nieuwe brievenbus.
We hebben meteen geprotesteerd bij Amtsgericht Kleve echter wij waren te laat. Er staat 2 weken reageer tijd op.
Allee buren hebben we gevraagd (ook op schrift). Niemand heeft de brieven aangenomen in juli of augustus en daarna in de nieuwe brievenbus gegooid.
Onze duitse advocaat heeft er alles aan gedaan maar volgens duits recht is hiet niets tegen te doen.

Nu zie ik op internet dat er meer gevallen met zo'n Mahnbescheid in Duitsland of Oostenrijk zijn waarbij in andere landen geprobeerd wordt via bovenstaand EU verordening geld te incasseren , en waarbij met succes dit tegengehouden kan worden.

Hiervoor zoek ik hulp.

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Goedendag. Ik heb persoonlijk ervaring met Mahnverfahrens en als ik uw situatie goed begrijp is deze als volgt: Er is in Duitsland bij het Amtsgericht Hagen een Mahnverfahren tegen u gestart. Omdat u niet in verweer bent gegaan is er een Vollstreckungsbescheid op het Mahnbescheid afgegeven. Door toepassing van een EET-verklaring wordt deze titel nu in Nederland geëxecuteerd.

Als eerste de vraag waarom er voor het Amtsgericht Hagen geprocedeerd is en niet voor het Amtsgericht Kleve?

U geeft al aan dat de Vollstreckung in Duistland niet is tegen te houden, dat heeft uw advocaat al uitgezocht. Ik neem aan dat er wel een bodemprocedure tegen uw wederpartij gestart kan worden, als tegenvordering.

In Nederland zou u een executiegeding kunnen starten, om de uitvoering van het vonnis tegen te houden. Een grond zou kunnen zijn dat u niet op juiste wijze bent opgeroepen in de Duitse procedure (lees: op een wijze die niet strookt met de goede procesorde zoals wij die in Nederland kennen). Om hier echt iets zinnigs over te kunnen zeggen zou ik de stukken moeten inzien.

Wanneer u contact met mij opneemt wil ik de stukken vrijblijvend voor u doornemen en met u bespreken wat u het beste zou kunnen doen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Ah, als aanvulling op mijn vraag waarom Amtsgericht Hagen: woonde u op dat moment al in Nederland? Dan is de kans namelijk groot dat er in NL geprocedeerd had moeten worden. Ik neem aan dat uw Duitse advocaat daar ook al naar heeft gekeken, maar e.e.a. zal blijken op het moment dat u en ik contact hebben.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Nog een tweede aanvulling: U geeft aan gisteren het Vollstreckungsbescheid te hebben ontvangen. Heeft u met uw Duitse advocaat al de mogelijkheid van Einspruch besproken? Dit dient binnen twee weken te gebeuren, haast is dus wel geboden!

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo Marc
Bedankt voor je reacties!
Even een antwoord op jouw vragen.
Dat Mahnbescheid schijnt voor district Kleve altijd via Hagen te lopen.
Volgens mijn duitse advocaat is er niets meer tegen te doen, daarom trek ik de conclusie dat er in Nederland tegen de executie geprotesteerd moet worden.

Deze zaak heeft al een historie , er was begonnen in 2015 door IncassoBuro Hakort. Maar nadat ik had gezegd dat het gebaseerd is op valsheid in geschrifte heeft tegenpartij zig teruggetrokken.
Nu via een ander incassoburo.
1 U hebt gelijk: Amtsgericht Hagen is alleen bevoegd voor de arrondissementen van de gerechtshoven in Düsseldorf en Hamm.

Tegen een Vollstreckungsbescheid kan er wel verzet (“Einspruch”) ingediend worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm