Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag ,

Aan mijn kant van de tuin heb ik een houten schutting geplaatst. Mijn buren hebben aan hun kant hedra als erfafscheiding (niet aan mijn schutting vast). De hedra groeit flink door en over mijn schutting en heeft zelfs als schade veroorzaakt aan mijn schutting.

De buren vriendelijk vezocht of ze hun hedra bij wilde houden omdat mijn schutting stuk gaat op deze manier.

De buren zijn dit niet van plan. Ik mag dat lekker zelf doen en moest me niet zo druk maken.

Wat kan ik hier aan dien.

Uw buren dienen te voorkomen dat takken van de hedera die op hun grond staat, de schutting die op uw grond staat beschadigen. U zou, mocht op een andere wijze geen oplossing gevonden worden, zelfs via de rechter kunnen vorderen dat uw buren hun haag zodanig onderhouden dat deze geen schade veroorzaakt. U heeft overigens het recht om takken die over de erfgrens heen groeien zelf terug te snoeien tot de erfgrens. Wellicht dat dit een snellere , goedkopere en minder escalerende weg is om uw doel te bereiken?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Ik doe dit al maar de hedra groeit dermate snel dat het geen verschil maakt in de schade aan mijn schutting. De buurman wenst zijn hedra niet te onderhouden. Ik mag de taken aan mijn zijde afknippen en daar is de kous mee af.


Ik begrijp dat er al schade aan uw schutting is ontstaan. Ik adviseer om nogmaals in overleg met de buren tot een oplossing te komen. Dan heeft u er alles aan gedaan om in der minne tot een oplossing te komen.

Als dat gesprek niet tot resultaat leidt dan rest niets anders dan de gang naar de rechter waar u kunt vorderen dat uw buren de hedra onderhouden en blijven onderhouden en ook dat zij de schade aan u vergoeden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag