Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond,
Ik ben gescheiden, heb een dochtertje van 9 die ik in 2 jaar tijd slechts 6 uurtjes heb gezien. Sinds 1 november 2016 staat ze onder OTS met een gezinsvoogd van het leger des heils. Toch komt een omgangsregeling niet van de grond omdat mijn ex dit aan alle kanten tegenwerkt. Heeft het zin om een advocaat in te schakelen? De OTS loopt 31 oktober as. af en er zal wel een verlenging aangevraagd worden maar er gebeurd gewoon helemaal niets en mijn ex komt er mee weg. Het gaat niet goed met mijn dochtertje en er is psychologische hulp aangevraagd. Ik weet me geen raad het enige wat ik wil is af en toe mijn kind zien en deel uit maken van haar leven. Kunt u mij adviseren Hoe te handelen zonder dat mijn kind nog verder achterop raakt?

De niet-gezaghebbende ouder kan omgang met het kind afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord maar ik heb ook voor 50% het gezag. En alle hulpverlening Juvent, Intervence, Leger des Heils en zelfs een OTS hebben niet tot omgang geleid. Heeft het zin om hier een advocaat op te zetten?


Door het inschakelen van een advocaat kunt u een omgangsregeling afdwingen.
Hierbij moet rekening gehouden worden met de nadelen die dit met zich meebrengt en de kosten voor u en het gezin.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op hetgeen collega De Jong heeft geschreven meld ik nog dat er een beschikking, dus een uitspraak van de Rechtbank, zal zijn waarin staat welke omgangsregeling u heeft.
Deze regeling moet worden nagekomen.
Indien er geen omgangsregeling is bepaald door de Rechtbank voor u dan kunt u dat vragen. Het lijkt mij dat eventuele kosten niet opwegen tegen het feit dat u als vader uw dochter ziet opgroeien en op die manier een bandtonderhoud met uw dochter. Verloren tijd kan niet meer worden ingehaald.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In tegenstelling tot wat u denkt en wat waarschijnlijk het meeste voorkomt...... ben ik niet de vader maar de moeder die haar kind niet ziet. De omgangsregeling die opgenomen is in het ouderschapsplan is een normale omgangsregeling van 1x in de 14 dagen een weekend, de eerste woensdagmiddag van de maand en de vakanties delen. Helaas is dit niet nagekomen door het feit dat er geen communicatie tussen mij en mijn ex-man mogelijk is. Dit en de toenemende zorg rond mijn dochter hebben geleidt tot een OTS. Mijn vraag blijft heeft het inzetten van een advocaat cq het afdwingen van een omgangsregeling zin nu er een OTS op zit die 31 oktober as. waarschijnlijk verlengd gaat worden???


Indien de instantie die de OTS maatregel heeft genomen de omgangsregeling niet kan doorzetten, kunt u met een advocaat de omgangsregeling afdwingen. Ik raad aan om met een in familierecht gespecialiseerde advocaat contact op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op hetgeen collega meldt het volgende.

Indien de omgangsregeling die aanvankelijk door de Rechtbank is vastgesteld niet is gewijzigd dan kan "gewoon" nakoming daarvan worden gevraagd.

Indien jeugdzorg niet daarin mee gaat dan adviseer ik u om dat schriftelijk te vragen van Jeugdzorg.

Dan kan er een omgang gevraagd worden bij de Rechtbank.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het meedenken. Ik ga kijken wat ik hiermee kan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag