Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan een VvE bestuur een gemeenschappelijke ruimte afsluiten, i.c. de technisch ruimte waar hydrofoor, electra, gas en lift gevestigd is. De lift is redelijk veel stuk en moet dan worden gereset. Daarnaast controleer ik regelmatig op lekkages in deze ruimte.
Ik ben toch mede eigenaar van deze ruimte en een VvE bestuur kan dit toch niet zomaar afsluiten (zij alleen hebben de sleutel). De reden is dat bewoners wel een spullen neerzetten maar dat is een overtreding van hethuishoudelijk reglement, maar afsluiten is toch in strijd met mijn mede eigendoms recht?

Wat staat er inzake de technische ruimte in de HH reglementen en in de statuten van de VVE met name voor wat betreft het afsluiten van gemeenschappelijke ruimten?

Beoordeel dit antwoord:

Alle eigenaars hebben recht op het mede-gebruik van de gemeenschappelijk ruimten overeenkomstig de bestemming van die ruimten. Het gaat hier om een technische ruimte en niet om een gemeenschappelijke opslagruimte, juist om te voorkomen dat de ruimte als opslagruimte wordt gebruikt en dat er schade ontstaat doordat bewoners zonder kennis van zaken de zich in de ruimte bevindende apparatuur bedienen is het bestuur bevoegd om de ruimte af te sluiten. Hiermee wordt geen afbreuk gedaan aan het recht op mede-gebruik omdat dit recht niet zo zeer op het gebruik van de ruimte ziet maar op het gebruik van de apparatuur die zich in de ruimte bevindt (lift, hydrofoor etc). Het lijkt mij dat er binnen de VvE wel duidelijke regels voor het resetten van de lift gemaakt moeten worden, zo kan bijvoorbeeld één van de bewoners tot (onbezoldigd) "huismeester" worden benoemd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag