Stel vraag

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Samen met buren ben ik in beroep gegaan bij een Rechtbank (bestuursrecht), omdat de gemeente waarin wij wonen een vergunning heeft verleend om een jaren vijftig paviljoentje te verbouwen, waardoor wij zeezicht en licht verliezen, de architectuur van het paviljoentje verziekt wordt en er geen enkele vorm van participatie is geweest. Ons bezwaarschrift werd door 44 bewoners ondertekend; de bezwarencommissie oordeelde ontvankelijk en gegrond; de gemeente nam dat over maar hield de vergunning in stand.

Hebben we ueberhaupt kans in een bestuurlijke beroepsprocedure? We hebben geen advocaat, omdat we als burgers gehoord en beschermd willen worden tegen een onredelijke overheid.

Indien er kansen zijn; kent u mogelijkheden om onze kans te vergroten?

de argumenten over en weer zowel bij bezwaar als in beroep zijn mij niet bekend. daarom is een advies niet mogelijk.

u meldt dat u geen advocaat heeft omdat u als burgers gehoord en beschermd willen worden tegen een onredelijke overheid.
Deze argumentatie begrijp ik niet. Indien u een advocaat of een jurist in de arm neemt dan zal deze persoon juist u bijstaan en uw belangen behartigen.

Ik adviseer u om rechtsbijstand te nemen omdat het procederen en juridisch beargumenteren een vak is.

In algemene zin kan ik u helaas niet adviseren omdat ik niet alle feiten en omstandigheden ken.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het bovenstaande. Indien de bezwarencommissie uw bezwaren ontvankelijk en gegrond heeft verklaard, maar B&W dit advies niet volgt, dan dienen B&W nader te motiveren waarom het advies niet wordt gevolgd.
De rechtbank zal daarom juist dit aspect met aandacht dienen te behandelen.
Het is zeker aan te raden om u in de beroepsprocedure bij te laten staan door bestuursrechtelijk jurist of advocaat. Deze kan samen met u de sterke en mindere sterke kanten van uw zaak analyseren en u helpen of bijstaan in de ( voorbereiding van de) mondelinge behandeling en het opstellen / uitbouwen van de gronden van beroep.

Beoordeel dit antwoord:

Als ik het goed begrijp heeft u al beriep aangetekend bij de rechter. Wat vraagt u nu aan ons?

Beoordeel dit antwoord:

U kunt vragen om het besluit te vernietigen. De gemeente moet de belangen afwegen bij een besluit (participatie). Als een besluit niet zorgvuldig genomen is, vergroot u daarmee de kans.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag